Öne Çıkanlar Kartal Belediyesi ak parti hastaneler deprem tehdidi altında küçük çobanlar reklam panosu

Bu haber kez okundu.

Bebek Dostu Aile Hekimliği İsteyen Sağlık Bakanlığı Kendi Çalışanının Süt İznini Düşürdü

 Hak kayıplarına neden olan “Olur” yazısı ile kadın memurlar için günde 3 saat olarak uygulanan süt izni, aile hekimliği çalışanları için 1,5 saate düşürüldü. Bebek dostu aile hekimliği isteyen Sağlık Bakanlığı, kendi çalışanının süt iznini düşürerek çelişkili bir karara imza atmış oldu.

 

Genel Sağlık-İş, Sağlık Bakanlığına bir yazı göndererek aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının izin mağduriyetinin giderilmesini istedi.

 

Sağlık Bakanlığına gönderilen yazıda, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun bu uygulaması ile Danıştay kararları gereğince yapılan bu değişikliğin, her ne kadar Kanunda düzenleme yapılıncaya kadar olduğu belirtilmişse de, uygulamada birçok mağduriyete neden olduğu belirtildi.

 

Yazıda, “Söz konusu Bakan Olur’u aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının izin haklarını düzenlemiş gibi görülse de öyle olmadığı açıktır. Bu hukuka aykırı “Olur” ile söz konusu sağlık çalışanlarının yıllık, hastalık, mazeret, doğum ve süt izinlerinde geriye giden ve hak kaybına neden olan bir durum söz konusudur. Ek olarak bir önceki yıl kullanılmayan izinlerin devredilmesi hususu da bu “Olur”  ile ortadan kaldırılmıştır. “Olur” ile ilgili aile sağlığı merkezlerine açıklama yazısı gönderen Halk Sağlığı Müdürlükleri daha da ileri giderek bu “Olur”a bağlı bir hatalı uygulama varsa bu personelin izinlerinin yarıda kesilerek kurumlarında göreve başlamalarının sağlanmasını dahi istemiştir.” ifadelerine yer verildi.

 

Aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının izin haklarını güvenceye alacak kanuni düzenlemenin bir an önce yapılmasının sağlanması gerektiği ifade edilen yazıda, yeni kanuni düzenleme yapılıncaya kadar “Olur” yazısının iptal edilerek aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına yürütmesi durdurulan Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği’nde belirtilen izin ve haklardan faydalanmalarının sağlanması talep edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183