Öne Çıkanlar GÜNDEM seçim bürosu Salih Cengiz asrın felaketi Silivri Selimpaşa

Bu haber kez okundu.

Bayrampaşa'da Engelli Bakım Merkezi Açildi

 

Bayrampaşa Belediyesi, engelli vatandaşlara ve ailelerine yönelik "Gözünüz arkada kalmasın, onlar artık bize emanet" sloganıyla Gündüzlü Engelli Bakım Merkezi’ni açtı. Açılışa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, AK Parti İlçe Başkanı Ersin Saçlı ve MHP İlçe Başkanı Yaşar Kaba, engelli ve aileleri ile birlikte birçok vatandaş katıldı

ÖZEL SEKTÖRDE 122 BİN TOTELDE ENGELLİ İSTİHDAMIMIZ 180 BİN'İ AŞTI

Engelli kardeşlerimizin enerjisinin bize her zaman büyük bir umut verdiğini belirten, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: "Biz engelleri beraber aşmaya birlikte sorunların üstesinden gelmeye her zaman devam ettik. Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan insan odaklı ve hak temelli politikalarda da vatandaşlarımızın önündeki hukuki, sosyal ve fiziki olsun tüm engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 2009 yılında birleşmiş milletler engelli hakları sözleşmesi imzaladık ki bunu ilk imzalayan ülkelerden olduk. Anayasanın 10. maddesinde yaptığımız değişiklikle de engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılığa anayasal düzeyde bir güvence kazandırdık. Sosyal hayatta karşılaştıkları her türlü sorunun çözümü ve yaşamdan aktif olarak yer almaları için sosyal politikalar önceliklerimizden en önemlileridir. Bugün memur olarak istihdam edilen engelli birey sayımız 56 bine ulaşmasını sağladık. Özel sektör de yaklaşık olarak 122 bin total da engelli istihdamımız 180 bini aştı. İş Birliği ile başlattığımız ‘işe katıl hayata atıl’ projesi. Engelli iş koçluğu uygulaması ile de yaklaşık bin engellimize sürdürülebilir istihdam sağladık. Bu uygulamayı İş- Kur sayesinde bütün illerimiz de yaygınlaştıracağız. Uzaktan eğitim modülleri geliştiriyoruz. Bunun beraber eğitimlerine ara vermeden eğitimlerini devam ettirmelerine imkan sağlayacağız. Vatandaşlarımızın hayatlarını daha kolay kılmak daha huzurlu kılmak istiyoruz. Daha yaşanabilir bir Türkiye için uğraşıyoruz” dedi.

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HAYATINI KOLAYTIRMAK ADINA YOLA ÇIKTIK

Bayrampaşa'yı engelli kardeşlerimiz için yaşanılan bir kentte dönüştürmek istediğini söyleyen, Bayrampaşa AK Parti Belediye Başkan Adayı Atila Aydıner, “Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerimizde ve sunduğumuz hizmetlerde engelli kardeşlerimize özel bir yer ayırdık. Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile işbirliği içinde Gündüzlü Engelli Bakım Merkezimizi hizmete sunuyoruz. Başta değerli Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk Hanımefendi olmak üzere, engellilerimizin keyifle vakit geçirebileceği bu güzel eserin ortaya çıkmasına emek ve gönül veren herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Merkezimizin ilçemiz ve halkımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a günün anısına tablo hediye etti. Ardından Gündüzlü Engelli Bakım Merkezi’nin açılış kurdelesi törenle kesildi. Bakan Selçuk ve beraberindeki heyet daha sonra merkezi gezip yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alırken, bir süre eğitim gören engelliler de sohbet ettiler.

HAYRİYEÇAYNÜK / KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183