Öne Çıkanlar 23 Ekim fındık fiyatları! ibb pişman olacaksınız 18 mart PKK

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN AKGÜN: ALEVİ CEMAATİ TÜRKİYE'NİN AYDINLIK YÜZÜDÜR…

 Emine Ülkerim, çektiği fotoğraf kareleriyle Alevi kültürünün toplum değerleri, inanç sistemi ve yaşamları katılımcılara anlattı.
“Hümanist yaşam felsefesi”
Fotoğraf sanatçısı Ülkerim sergi açılışında, Alevi – Bektaşi felsefesinin Anadolu topraklarında doğuşu ve yayılması ile temelini oluşturan Tanrı, insan ve doğa sevgisine dayanan hümanist yaşam felsefesinin Anadolu’nun ışığı olduğunu ve kendisinin de bu ışığın izinden giderek, 2 yılı aşkın bir çalışma sonucunda projeyi tamamladığını söyledi.  
“Değerlerimizi bilmezsek kendimizi de bilemeyiz”
Atatürk Kültür Merkezi'nin ilk kez böyle bir sergiye ev sahipliği yaptığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Alevi cemaati Türkiye'nin aydınlık yüzüdür. Alevi cemaatini horlayanlara siz kimsiniz diye sormak lazım. Büyükçekmece'de yaşayan alevi kardeşlerimiz bizden çok daha akıllılar çünkü çok okuyorlar. Bu değerlerimizi bilmezsek kendimizi bilemeyiz. Fotoğraf sanatçısı Emine Ülkerim’in fotoğraf sergisi bu açıdan oldukça anlamlıdır. Kendisini kutluyorum" şeklinde konuştu.
Katılım yoğun oldu
Sergiye, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Emine Demirci, Belediye Başkan Danışmanları Bayram Ali Üner ve tarihçi-yazar Sacide Bolcan ve Kültür Müdürü Nazan Karagözoğlu’nun yanısıra çok sayıda davetli katıldı.
 
      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183