Öne Çıkanlar ibb 23 Ekim fındık fiyatları! 18 mart pişman olacaksınız Türkiye

Bu haber kez okundu.

Başakşehir Pazar Alanları'nda ilk koşul hijyen

 Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleşen denetimlerde pazar alanları gezilerek gıda denetimi yapılıyor. Ekipler, gıdaları ve kullanılan eşyaların vatandaşların sağlığını tehdit edecek unsurları kontrol ediyor. Şarküteri, gözleme, çiğköfte gibi vatandaşların pazar yaparken yemek yiyebileceği ve bozulmaya müsait ürünlerin tezgahlarını kontrol ederek ölçümler yapıyor ve ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ediyor.




 

ALIŞVERİŞ YAPARKEN SAĞLIKLI KOŞULLARDA YEMEK YENİLEBİLİR



Denetimler hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Zafer Ataner Bozkurtlar,“ Kapalı pazar alanlarımızda  hijyen kontrolü yapmaktayız. Pazarlarımızda vatandaşların birebir olarak aldıkları yemek ürünleri var. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken bir yandan da karınlarını doyuruyorlar. Gözlemeciler, mısırcılar, çiğköfteciler var. Tabi bunların yanında alışverişe geldiklerinde peynirciler, kasaplar, yumurtacı, süt ürünleri satan tezgahlar var. Bunların tamamının hijyen yönünden kontrollerini sağlıyoruz. Bu kapsamda süt ürünü satan yerlerde bunların dolaplarındaki ısılar, ürünleri saklama koşulları, son kullanma tarihleri, depolama koşulları gibi şartları kontrol ederek işlemimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Pazar alanında bulunan esnaflardan Aziz Gönül, “ Denetimlerden çok memnunum çünkü yeteri kadar hijyen yok ama bizim pazarda var. Bu pazarın daha da ileri derecede hijyenik bir ortamda satış yapabilecek bir pozisyona gelebilmesi için çalışıyorlar. Biz çalışmalardan çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

 

Vatandaşlar da hijyen uygulamasından memnun olduklarını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183