Öne Çıkanlar Türkiye Next Level Tera FETÖ haberdesiniz Çebi

Bu haber kez okundu.

Bakan Akdağ: “Her köye bir sağlık memuru veremeyiz”

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Dikilitaş köyünde sağlık memuru, hemşire ve ambulans olmaması nedeniyle, köy halkının sağlık hizmetlerini kendi köylerinde alma talebini TBMM gündemine taşıdı. Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından sözlü olarak yanıtlanması istemiyle yönelttiği önergesinde Dikilitaş köylülerinin bu talepleriyle ilgili bir çalışmanın bulunup bulunmadığının sordu. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise nüfusu 896 olarak görülen Dikilitaş köyünün Aile Hekimliğine bağlı kayıtlı nüfusunun 781 olduğunu belirterek, “Bu nüfuslar her zaman birbirini tutmuyor yani, kaydı köyde olduğu hâlde şehirde yaşayan insanlar var. Dikilitaş köyüne Merkez Karatlı Aile Sağlığı Merkezi, Aile Hekimliği birimi tarafından gezici sağlık hizmeti de verilmektedir. Sağlık hizmeti planlarımıza uygun olarak Dikilitaş köyünde bir ebenin görev yaptığı sağlık evimiz mevcuttur” dedi. 

 

Her köye sağlık memuru, hemşire ve ambulans vermek gibi bir uygulamalarının bulunmadığını ifade eden Bakan Akdağ, “Fiziken de, finansal olarak da, insan kaynağı olarak da böyle bir uygulamanın zaten imkânı yoktur. Ayrıca dünyada da bu benzeri uygulamalar mevcut değildir ama söylediğim gibi, köylerimizin ihtiyaçlarını gezici sağlık hizmetlerimizle büyük ölçüde görüyoruz, büyük köylerimizde de bu köyümüzde olduğu gibi, sağlık evleri bulunduruyoruz” şeklinde açıklama yaptı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183