Öne Çıkanlar hastaneler deprem tehdidi altında reklam panosu küçük çobanlar kurs Haber

Bu haber kez okundu.

Bağcılar’da  öğrencilere ilk yardım eğitimi

 Bağcılar Belediyesi 29 Ekim -04 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası kapsamında lise öğrencilerine uygulmalı ilk yardım eğitimi verdi.  Edip İplik Mesleki ve Teknik Lisesi’nde gerçekleştirilen programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’nın yanı sıra İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan ve İlçe Yöneticileri de katılım gösterdi.


‘HERKESİN YANINDA OLACAĞIZ’

Gerçekleşen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bağcılar İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan yaptığı konuşmasında, “ 150 yıllık geçmişi olan Türk Kızılayı şu anda istediğimiz arzu ettiğimiz noktaya geldi. Kızılay gibi kurumlara yardımcı olduğumuz sürece yurt içinde ve yurt dışında yaptıkları fedakarlıkları gördüğümüz sürece biz daha büyük bir millet olacağız. Nerede bir afet nerede bir sel nerede bir savaş varsa Kızılay’ımız orada maddi ve manevi olarak mazlumların yanındadır. Sadece Müslüman değil mağdur olan herkesin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘KIZILAY’A DESTEK İNSANLIĞA DESTEK’

Eldivan’ın ardından konuşmasına başlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ise konuşmasında  “Türk Kızılayı bizim geçmişimizden gelen o güzelliklerimizden bir tanesi. Kızılay, insanlığın kara gün dostudur. Kızılay’ın en hareketli süreci yaşadığını belirtmek istiyorum. Bir dönem sadece kan bankası olarak çalışırken şimdi dünyanın dört bir tarafında insanlığın ihtiyacına koştuğunu görüyoruz. Böyle bir neslin evlatları olarak bize düşen ecdadımızdan gelen köklü kuruluşları ayakta tutmak ve geleceğe taşımak. Kızılay’a destek insanlığa destektir” sözlerini kullandı.

‘GÖNÜLLÜ OLUN’

Başkan Çağrıcı’nın ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise “Kızılay Türkiye’nin köklü kurumlarından bir tanesi. Gençler unutmayın afet dönemlerinde ve ülkelerin içine düştüğü sıkıntılarda her daim Türk Kızılayı’nın sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yanına yardıma koşarken görüyoruz. Yarının Türkiye’si siz gençler gönüllü olarak bu derneğimizde yer alın” şeklinde konuştu. Bağcılar Kızılay Toplum Merkezi Yöneticisi Esin Demircioğlu, Türk Kızılay’ının tarihçesi, felsefesi, amacı ve görevleri hakkında sunum yaptı. Programın son kısmında ise sağlık uzmanı Yasin Esen, uygulamalı olarak öğrencilere ilk yardım eğitimi verdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183