Öne Çıkanlar CHP Türkiye İstanbul Büyükşehir Belediyesi GÜNDEM haberdesiniz

Bu haber kez okundu.

Ataşehir Belediyesi’nden büyük hizmet atağı

 Göreve geldiği günden  itibaren büyük hayal ve hedeflerle yola çıktıklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve beraberindeki ekibi şu günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile 26 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek on dört sosyal-kültürel merkezin açılışı için son hazırlıkları tamamlıyorlar. Ataşehir’i nasıl bir hizmet anlayışıyla yönettiklerini gazetemize anlatan Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi, hedeflerinin Ataşehir’i sanatın ve kültürün yükseldiği, herkesin bir meslek sahibi olduğu, eğitim çıtasının ve hayat kalitesinin yükseldiği bir kente dönüştürmek olduğunu belirterek, ‘ İlçeyi çok iyi tanıyorduk. Kimin neye ihtiyacı var, nelerin iyileştirilmesi gerekiyor, halkın yoksun olduğu alanlar neler? Hangi mahalle hangi standartlarda yaşıyor? Çocukların, gençlerin, kadınların gereksinimleri neler?’Biz bunları çok iyi analiz ettik ve projelerimizi bu minvalde şekillendirdik. Bir ilçe için fiziki ve teknik yatırımlar olmazsa olmaz, ama biz önce insana yatırım dedik. Önce insanımızın farkındalığı artacak, önce ilçe insanımız ayakları üzerinde sapasağlam duracak dedik ve yol haritamızı bu şekilde belirledik’  diye konuştu.


‘SANATI SOKAĞA İNDİRDİK’

Ataşehir halkı bu hedefe ulaşmada onları yanlız bırakmadığını belirten İlgezdi, ‘Meslek edinmede, kültür ve sanat eğitimlerinde, etkinliklerinde büyük bir taleple karşılaştık. Özellikle gençlerimiz, kadınlarımız. Biz sanatı sokağa indirdik. Sporu yaygınlaştırdık. Ataşehir’in ne çocukları ne de kadınları dört duvarın arasında kalmayacak, hayata katılacaklar, aktif ve faydalı bir sosyal hayatın içerisinde olacaklar dedik. Mesleki eğitim önemliydi. İlçemizde bu eğitimleri almak isteyen ancak erişemeyen kalmayacak dedik. Öyle de oldu. Belediyemizin bünyesinde faaliyet gösteren Ataevleri, Meslek Edindirme Birimleri ve Kültür Merkezlerinde faaliyete geçtikleri günden itibaren binlerce Ataşehirli eğitim aldı, faydalandı, meslek sahibi oldu. Sadece 2016 yılında bu merkezlerimizde eğitim alan Ataşehirli sayısı 15 bin’ diye konuştu.



‘ATAKART, BİR İHTİYAÇ PROJESİ’

Ataşehir’de sosyal belediyecilik alanında ve temel ihtiyaç olarak belirledikleri Atakart Projesi’ni de de hayata geçirdiklerini söyleyen İlgezdi, ‘Bu bir temel ihtiyaç projesi. Sosyal belediyecilik alanında yaptığımız bir çalışma. Burada amacımız hiçbir vatandaşımızı rencide etmeden onların temel günlük ihtiyaçlarını sağlamak.  Dijital Atakart ile 25 ayrı marketten alış veriş yapılabiliyor sevgili komşularımız’ dedi.

‘SAĞLIK MERKEZLERİMİZ ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR’

Sağlık alanında da önemli adımlar attık. Bu konu da şüphesiz sosyal belediyeciliğin önemli bir ayağı. Türkan Saylan Tıp Merkezini ilk yılımızda faaliyete soktuk. 18 yaş altı çocuklarımız tıp merkezimizden hiçbir ücret ödemeden yararlanabiliyor.  Ferhatpaşa Mahallemiz ’de de sağlık polikliniğimizi hizmete soktuk. Ataşehir’de yaşayan tüm vatandaşlara; sigortalı ya da sigortasız olduğuna bakılmaksızın ücretsiz hizmet veriyoruz’ şeklinde konuştu.

14 MERKEZİMİZ 26 KASIM’DA AÇILIYOR’

Tüm Ataşehirli komşularını ve İstanbulluları 26 Kasım’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile faaliyete soktukları ondört merkezin açılışına davet eden Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi, ‘Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Ancak Ataşehir için yapacağımız daha çok iş var, yolumuz uzun. Ve bu yolda biz Ataşehirli kardeşlerimiz ile birlikte, azimli ve kararlı adımlarla yürüyoruz'dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183