Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi Ediyor SAGEM ITVS ab

Bu haber kez okundu.

Ali Gökmen: Esenyurt’u hep birlikte yöneteceğiz

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için adaylık çalışmaları sürüyor. CHP Esenyurt Belediye Başkan aday adaylığını duyuran Ali Gökmen, Esenyurt Esenkent Has Bahçe’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Seçim çalışmalarını ve adaylaşarak seçimi kazandıkları takdirde kent için tasarladığı projeleri anlattı. Gökmen nasıl bir belediyecilik modeliyle vatandaşın karşısına çıkacağını anlatarak, “Vatandaş belediyeye geldiğinde güler yüzle karşılanıp, giderken güler yüzle uğurlanacak. Tamamen vatandaşa dokunan, dertlerine çare olacak bir belediye yönetimi ile kadınlara, gençlere, doğaya, yeşile ve Esenyurt’un vizyonuna uygun projeleri bir bir hayata geçireceğiz.” dedi.

GÖKMEN: ÇOCUKLUĞUMDA GİRDİĞİM PARTİMİN EN ALT KADEMESİNDEN GELİYORUM

Kısaca özgeçmişinden bahseden CHP Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Ali Gökmen Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyasete nasıl ve ne zaman başladığını söyleyerek, “Basın bizim için çok önemli. Zaten değerlisiniz ama inşallah daha değerli olacağınız günler gelecek. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 1 Nisan 1978’de Tokat Niksar’da doğdum. Ortaokul ve liseyi kendi köyümde okudum. 1993 yılında İstanbul’a taşındık, Esenyurt’a geldik. 97’de Cumhuriyet Halk Partisi’yle tanıştım.

Bir gün 16-17 yaşlarındayken oturuyoruz esnaf kahvesinde. O zamanlar mahalleler biraz daha iç içeydi. Ne yapabiliriz diye konuşuyorduk. 5-6 kişi geldi bir akşam. Biz mahallemizin sorunlarını konuşuyoruz, çözümlerini konuşuyoruz. Biraz sert konuşuyormuşuz, örneğin fabrikalarda tanıdıklarımıza zorluk çıkaranları döveceğiz vs. gibi sözler etmiştik. Kahveye gelenlerden biri eski Kıraç Belediye Başkanı Ramazan Baş dedi ki ‘gençler siyaseti artık legal olarak yapın bu böyle olmaz. Gençlik kollarından başlayalım’ O gün itibariyle siyasi kariyerim başladı. İlçe gençlik kolları başkanlıkları yaptım. Sonrasında ilçe başkanlığına seçildim. Yerelde muhalefet olan partilerin daha çok çalışması gerektiğini biliyorsunuz, biz de çalmadık kapı, sıkılmayan el bırakmama anlayışıyla sahada aktif bir çalışmayı 5 yıl boyunca yürüttük.” Dedi.

“MECLİS ÜYELİĞİ BÜYÜK TECRÜBE OLDU”

2019 yerel seçimlerinin ardından çalışma sürecini anlatan Gökmen, “Kongrelerimiz de demokratik ortamlarda geçiyor ve sonrasında da tüm partililerimizle yeniden tek vücut oluyoruz. Yine 2019 seçimleri sürecinde İBB Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’nun bilgisi dahilinde Büyükşehir Meclis üyeliğine başvurduk ve meclisteki yerimizi aldık. Bu çok zor bir 4,5 yıldı. Ben neden meclis üyesi oldum diye düşünürken bir anda ne kadar tecrübe kazandığımı anladım. Yaşanması gereken bir deneyim olduğunun farkına vardım.” İfadelerini kullandı.

“VATANDAŞA DOKUNAN BELEDİYE”

Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’nin ‘Esenyurt’ta CHP iktidarda, mevcut belediye başkanı geçen 5 yılda halka dokunamadı mı?’ sorusuna cevap veren Gökmen, “Partimin en alt kademesinden gelen birisi olarak örgütümüzün alacağı her karara saygı duyarak çalışmaya devam edeceğim. Esenyurt’ta bir hayalimiz var. Esenyurtluların ulaşabildiği, bir belediyeyi hayal ediyoruz. Mevcut başkanımızın kent için önemli hizmetleri olsa da Esenyurt’ta bütüncül bir yaklaşım sergileyerek tüm vatandaşlara eşit seviyede dokunma konusunda başarısız olduğunu düşünüyorum. Esenyurt’un her sokağını, her bir ferdinin ne istediğini, neyi istemediğini biliyorum. Belediye personelimizle de ilk gün bir araya gelerek nasıl bir yönetim modeli uygulayacağımızı anlatıp öyle yola çıkacağız. Vatandaş belediyeye geldiğinde güler yüzle karşılanıp, giderken güler yüzle uğurlanacak. Tamamen vatandaşa dokunan, dertlerine çare olacak bir belediye yönetimi ile kadınlara, gençlere, doğaya, yeşile ve Esenyurt’un vizyonuna uygun projeleri bir bir hayata geçireceğiz. En büyük avantajımız da İBB Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu olacak. Siz 2019’a kadar büyükşehirin Esenyurt’a yaptığı yatırımı gördünüz mü? Şimdi kütüphaneler, parklar, kreşleri görüyorsunuz. Burada inanılmaz bir operasyon yapıldı. Yağmurlar yağdı bir tane sel baskını olmadı. Bugün Esenyurt’a önemli bir raylı sistem hattı da bağlanıyor.

Esenyurt’ta büyük bir sorunumuz da imar sorunu. Esenyurt’un kaldıracağı kapasite 500 bin ama 1,5 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor. Bunu hiçbir altyapı da üst yapı da kaldıramaz.” diye konuştu.

“MAALESEF 20 YILDA EKONOMİNİN GELDİĞİ DURUM ORTADA”

AK Parti’nin yönetiminde ekonominin çok kötü durumda olduğunu ve Esenyurt’un da bundan etkilendiğini söyleyen Ali Gökmen, “Kreş olmayan yerde gerekirse belediye bütçesinden bina alıp kreş yapacağız. Bütçeyi başka ne için harcayacağız? Merkezi yönetimin her türlü kısıtlamasına rağmen bunu yapacağız. Çünkü vatandaş yoksul, 12 bin lira maaşla kendi geçinemiyor ki çocuğuna bakabilsin. Ülkeyi 20 yıldır yöneten AKP hükümeti ekonomiyi bu hale getirip her türlü kusurlarını da vatan millet edebiyatıyla örtmeye çalışıyor.” Dedi.

 “BİRLİKTE BAŞARMALIYIZ”

Farklı görüşlere ihtiyaç olduğunu da belirten Gökmen, “Bir de kutuplaştırma siyasetiyle ilgili de söyleyeceklerim var; ben hiçbir zaman diğer siyasi partilerle kavgaya girmedim, bunu yararlı da bulmuyorum. Çünkü burada hepimiz aynı gemideyiz. Komşular birbiriyle kavga etmemeli. Sadece tek bir duruşa, görüşe değil hepimizin farklı bakış açılarına ihtiyacı var Esenyurt’un.

 “ÖN SEÇİM TARAFTARIYIM”

Son olarak aday belirleme sürecinde ön seçim olması gerektiğinin altını çizen Gökmen, “Ben hayatımda hiçbir yere atanarak gelmedim. İlçe başkanı olacaksam delegeden üyeden oy isterim. Neden gidip yukarıdan icazet alayım? Ön seçim yapılabilir. Bazı büyük yerlerde anketler ve temayül yoklamaları yapılıyor Esenyurt için de yapılması taraftarıyım. Ama her ne olsun ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak çalışıp 2019’daki başarıyı artırarak 2024 seçimlerinden zaferle ayrılmayı hedefliyoruz.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183