Öne Çıkanlar ak parti Kartal Belediyesi hastaneler deprem tehdidi altında küçük çobanlar reklam panosu

Bu haber kez okundu.

Adalet Nöbeti’ne destek çığ gibi

 CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun Cumhuriyet Gazetesi’nde çıkan ‘MİT TIR’ları’ haberi ile ilgili yargılandığı davada 25 yıl hapse mahkum edilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ ne destek İstanbul’da da çığ gibi büyüyor.

Kılıçdaoğlu’nun başlattığı yürüyüşle ilgili görüşlerini aldığımız siyasetçiler şunları söyledi:



CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat:
“Demokrasiye ve adalete sahip çıkmak için bugün Maçka Parkı’ndayız. Genel Başkanımız Ankara’dan İstanbul’a gelene kadar bu nöbetimiz sürecek. Her gün bir belediye başkanımız ve iki ilçe başkanlığımız burada nöbette olacak. Buradaki esas amacımız milletvekilimiz Berberoğlu’nun insafsız bir yargı ile karşı karşıya kalmasıdır. Onun şahsında bütün mağdurların mücadelesidir bu. Berberoğlu’nun bir tek kalemi vardı. Bunu herkes biliyor. Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmanın bedelini ödemektedir. Berberoğlu şahsında CHP ile hesaplaşmaya çalışılmaktadır. Ülkemiz içerde ve dışarıda kuşatılmış durumda. Buna sessiz kalmayacağız. Biz barışı, demokrasiyi, özgürlüğün ve birlikte yaşamanın mücadelesini vermeye devam edeceğiz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran: “Bütün adalet diyenlere selam olsun. AKP’nin gerilimi canlı tutmasının sonucu olarak uyguladığı bu sisteme karşı adalet için bu eylemimizi başlatıyoruz. Biz buna pabuç bırakmayacağız. Yargı AK Parti’nin sopası olmuştur. Bu şekilde CHP’ye meydan okunuyorsa biz de sizin bu gerici politikalarınıza boyun eğmeyeceğiz.”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: “Maltepe cezaevine Enis Berberoğlu’nu değil, namusu, şerefi, onuru, adaleti koyduk. Lanet olsun böyle adalete. Türkiye’nin tıkanan demokrasi kanallarını açmak herkesin şeref ve namus borcudur. Kolay gelsin, yolunun açık olsun.”

CHP Milletvekili Muharrem İnce: “Bu topraklar yargısız infazlara alışkındır. On yıllarca hepimiz, devrimciler, solcular, aydınlar yargısız infazdan şikayet ettik. Bugün ise yargı yoluyla infaz var. AK Parti’nin sopası olmuş bir yargı ile karşı karşıyayız. İktidarın sopası konumuna gelmiş yargıçlara, Ergenekon, Silivri’de insanları inim inim inleten FETÖ’cü hakimleri savcıları görüp ibret almalarını istiyorum. Biz o zaman onlara bu yaptıklarınız yanlarınıza kalmaz demiştik. Bizi dinlemediler şimdi kendileri fare deliğindeler. Bugün iktidar sahiplerine ve onların sopası haline gelmiş yargı mensuplarına sesleniyorum bir gün sizde bu hesabı vereceksiniz.”

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi: “Hukuksuzluğun son aşaması. Şu an kendi kabinelerinde olan bakan bu açıklamayı yaptığında ceza almıyor ama diğer partiden vekil bu cezayı alıyor. Hukuk herkes için aynı şekilde uygulanır. Çifte standardın uygulandığını görüyoruz. Hukuk bu kadar çiğneniyorsa halk kendi haklarına sahip çıkmalıdır. Ortadoğu’daki bir çok ülke gibi demokrasiyi bilmemiş, görmemiş değiliz ki. Biz demokrasiyi yaşayan bir halkız. Hukukun üstünlüğü ve herkes için adalet diyerek hep birlikte zaferi inşa edeceğiz.”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: “AK Parti’nin damatlar koluna uygulanan hukukun milletvekillerine de uygulanmasını istiyoruz. Sonuna kadar adalet ve demokrasi için mücadeleye devam edeceğiz.”

CHP İlçe Başkanı Bekir Özcan: “Bu uzun zamandan beri devam eden bir süreçti. Demokrasi askıya alındı. Amaç rejimi değiştirmektir. Parlamento ve milletvekilliğinin  hiçbir anlamının kalmadığı artık anlaşıldı. Genel Başkanımız demokrasinin yeniden tesisi ve hukukun üstünlüğü için yeniden bir yürüyüş başlattı. Genel başkanımızın yanındayız. Ülkemize sahip çıkılması gerektiği bir zamandır. Başaracağımıza inanıyorum. ‘Hayır’ ı kaçırdıkları gibi demokrasiyi kaçırmalarına izin vermeyeceğiz.”

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi: “Bu ‘Hayır’ bloğuna bir göz dağıdır. Vekil arkadaşımızın bir an önce özgürlüğüne kavuşacağına inanıyoruz. Bu bir siyasi karardır. Hakimlerin okudukları okula, hakimlik ilkelerine saygılı olmaları gerektiğine inanıyoruz. Dürüst, namuslu ve adaletten yana olmak olması gerekendir.”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş: “Ülkemizde adaletin kırıntısı dahi kalmadı. Bir ülkede damat olmadığı için çok sayıda insan zindanlarda mahkum ediliyor. Berberoğlu’nun mahkum edilmesinin tek sebebi, iktidarın istemediği şekilde bir muhalefet olmasıdır. Biz ülkemizde adaletten, demokrasiden, hukuktan hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Bildiğimiz doğruları söylemeyeceğimizi düşünüyorsanız hesap hatası yapıyorsunuz. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Tek talebimiz var, adalet istiyoruz.”

CHP eski Bakanı Mehmet Sevigen: “İnsanların tek isteği adaletin doğru bir şekilde işlemesidir. Herkesi vicdanının sesini duymaya davet ediyorum.”

CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer: “Genel Başkanımız başlatmış olduğu adalet yürüyüşü için toplanmış bulunmaktayız. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü için herkes için adalet istemiyle başlattığımız mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

 

Kutu

CHP’liler ADALET uğruna darağaçlarında asıldı!

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı “adalet” yürüyüşünün ardından yurdun dört bir tarafında yurttaşlar sokaklara çıkarak adalet istedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyeleri de meclis oturumunda ‘adalet’ yazılı dövizler açarak adaletsizliği protesto etti ve meclis oturumunu terk etti. CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, meclis toplantısında gündem dışı söz alarak CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun mahkeme tarafından tutuklanmasını eleştirerek şunları söyledi:

“Hepimiz biliyoruz ki Enis Berberoğlu sadece gazeteci olsaydı böyle bir yargı sonucu ortaya çıkmazdı. Dün Enis Berberoğlu böyle bir ceza aldıysa, bunun tek sebebi onun gazeteciliğinin yanı sıra CHP milletvekili olmasıdır. Bu cezayı verenler akıllarınca CHP’yi Enis Berberoğlu üzerinden cezalandırarak toplumda CHP imajını zedeleyecek bir algı yaratmaya çalışıyorlar, hınç almaya gayret ediyorlar. CHP’liler yıllardır bu ülkede çok işkenceler gördü, cezalar aldı, arkadaşlarımız darağaçlarına gönderildi. Biz yolumuzdan dönmedik. Bilsinler ki sonuna kadar da dönmeyeceğiz. Dünyadaki hiçbir siyasi iktidar polisin, askerin, yargının gücünü arkasına alarak, onların toplum üzerinde kurduğu baskı ve zulüm ile kendi siyasal iktidarlarını kalıcı ve uzun süreli olarak yaşamamışlardır. Bunun örneklerini yakın zamana kadar gördük.”

CHP Grupbaşkanvekili Ertuğrul Gülsever’in konuşmasının ardından ‘adalet’ yazılı dövizler açan CHP’li meclis üyeleri salonu terk etti. Meclis oturumunu takip etmek ve bazı dosyalara ret oyu vermek için 5 meclis üyesi salonda kaldı.

 

 



















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183