Öne Çıkanlar haberdesiniz Türkiye FETÖ Next Level Tera Gökhan Yüksel

Bu haber kez okundu.

16 HASTANEDE MESAİ DIŞI NÖBET

 Mesai dışı nöbet sistemine önümüzdeki Mart ayında başlanacağını söyleyen İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Gazi Kiraz, “Hastanemizin acil servisine gelen günlük hasta sayısı 600 civarında. Hergün acilde 4 pratisyen 1 de uzman doktor arkadaşımız nöbet tutuyor. Çocuk hastalıkları uzmanı, anestezi ve yoğun bakım uzmanı ile genel cerrahi uzmanı da her gün saat 21:00’e kadar nöbet tutuyor. Kadın doğum uzmanımız ise saat 23:00’e kadar kalıyor. Önümüzdeki aydan itibaren dahiliye uzmanlarının da mesai dışında ayda iki kez nöbet tutmasını uygun gördük. Hastanemizde 17’si pratisyen olmak üzere 100 doktor görev yapıyor. Acil servis de dahil olmak üzere hergün ortalama 2 bin 500- 3 bin arasındaki hastaya bakılıyor. Ayrıca gerek duyulduğunda dışarıdan nöbet takviyesine gelen kadro dışı doktorlar da var. Şu an için sağlık hizmetlerinde bir sıkıntı yaşamıyoruz” dedi.


MÜSTEŞAR AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde mesai dışı nöbet konusunda açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, "Mesai dışı poliklinik veya vardiyalı poliklinik adı altına saat 23.00'e kadar hastanelerimiz hastalara bakacaklar. Böylelikle acil servisteki, uzun süre bekleyen ayaktan hastalar, 'mesai kaydırma yeşil alan 2' dediğimiz polikliniklere kaydırılarak tedavi edilecekler. Türkiye'de günde yaklaşık 1 buçuk milyon kişi muayene için hastanelerimize başvuruyor. İstanbul'a bakıldığında ise günde 270 bin ile 300 bin arasında bir başvuru oluyor. Bunların da 45 bini acil servislerde gerçekleşiyor” dedi.


YÜZDE 85’i SAĞLIK BAKANLIĞI KARŞILIYOR

Gümüş devamında, “Özellikle büyük metropollerde mesaiden sonra yani saat 17.00'den sonra çeşitli nedenlerle sağlık hizmeti almak isteyenler oluyor. Gerçek bir acil olmasa da sağlık semptomu olan vatandaşımızın gideceği tek yer tabii ki acil servislerdir. Burada özel hastaneler ve üniversite hastaneleri de var ama şuandaki tespitlerimiz İstanbul'da acil servislerin yüzde 85'ini Sağlık Bakanlığı hastaneleri karşılıyor. Acil servise hasta ilk geldiğinde doktor tarafından triyaj yapılacak. Ondan sonra hasta ya acil polikliniğe ya da yeşil 2 denilen daha hafif hastalar hemen acil servisin yakınlarına konuşlandırılan polikliniklerde bakılmasını sağlayacağız."

 

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183