Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

'15 Temmuz şehitler' anıtı açılacak

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, şehit olan ve yaralanan vatandaşların anısına, İstanbul ve Ankara'da "15 Temmuz Şehitler Abidesi Anıtı" açılacak.

Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz'da olayların en yoğun yaşandığı bölgelerden biri olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası çıkışında "şehitlik makamı" inşa edildi.

Nakkaştepe tarafından yol açılarak, Şehitlik Parkı olarak tanzim edilen 11 dönümlük araziye, Boğaziçi’ne mahsus ağaçlarla, 250 şehidi temsilen 250 selvi ve 250 gül dikildi.


24 SAAT SELA OKUNACAK

Kubbenin alanı 130 metrekareyi kaplarken beşgene oturan kubbenin 5 köşesinde ise 5 adet kemer bulunuyor.

Kubbenin çevrelediği kademeli mekanın tam merkezinde, canlı olan herşeyin sudan yaratıldığına işaret eden bir havuz da yer alıyor.

Ziyaretçiler, bu merkezin etrafındaki kademelerde oturup, gece gündüz her an hafif bir sesle okunacak salayı dinleyip, şehid isimlerini okuyabilecek, dileyenler Kur’an okuyup, dua edebilecek.

Ayrıca, 250 selvinin önüne konulan, şehit isimlerinin yazıldığı künyelerin üzerindeki barkodlardan, şehitlerle alakalı detaylı bilgilere ulaşılabilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183