Öne Çıkanlar kent yaşam gazetesi istanbul Şebi Arus silahlı saldırı AK Parti Büyükçekmece Belediyesi aday adayı

Bu haber kez okundu.

"Kâğıthane'de Kentsel Dönüşüm ve Deprem Önlemleri Hız Kesmiyor: Binlerce Bina Yenilendi"

Kentsel dönüşümün yanı sıra, deprem riskine karşı alınan tedbirler de önemli bir yer tutuyor. İlçedeki afet toplanma alanlarının sayısı 99'dan 175'e çıkarıldı. Olası afet sonrası toplanma ve barınma ihtiyaçları için otoparklar ve millet bahçeleri inşa edildi. Ayrıca, hızlı ve kesintisiz bir haber ağı için 110 kilometrelik fiber optik kablolama yapılarak Kâğıthane Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi kuruldu. Okullarda ise afet farkındalığını artırmak amacıyla düzenli eğitimler veriliyor.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, yapılan çalışmaları değerlendirerek şunları belirtti: "Amacımız; depreme dayanıklı, modern ve estetik bir kentsel dönüşüm. Bunu yaparken doğayla bütünleşik bir planlama oluşturduk. Kâğıthane’mize beş yılda 60 bin ağaç dikerek, 3 yeni meydan kazandırarak, 10 yeni park yaparak, parklarımızın tamamını yenileyerek, Yeşil Vadi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu projesini hayata geçirerek, Millet Bahçeleri açarak hem yeşille iç içe bir şehir oluşturduk, hem de vatandaşlarımıza yeni sosyal alanlar sunduk." Başkan Öztekin, yeni dönemde çalışmaların aralıksız süreceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183