Öne Çıkanlar 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı trafiğe kapatılcak FC Sion takımı ferhat paşa Çanakkale ruhunu hissettiler

Bu haber kez okundu.

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara: "Halkımızın İhtiyaçlarını İlk Sıraya Koyduk"

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Avcılar Belediye Başkanı seçilen Utku Caner Çaykara, basınla buluşmalarına devam ediyor. Utku Caner Çaykara, görevinin başında olduğu ilk ayı değerlendirerek devraldığı belediyenin içinde bulunduğu tabloyla ilgili bilgiler verdi. Çaykara, “Gelir gider dengesi sağlıklı bir belediye devraldık ancak elimizi taşın altına koyarak daha büyük projeleri Avcılar’a kazandırmamız gerekiyor” dedi.

ÇAYKARA: SEÇİM SÜRECİNİ SIFIR HATAYLA GEÇİRDİK

Siyasi kariyer yolculuğundan bahsederek sözlerine başlayan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, “İlk saha programında yanımızda olmanızı ve Avcılar ile nasıl bütünleştiğimizi görmenizi istiyorum. Ben çok genç yaşta Türkiye’yi gezme imkanı buldum. Türkiye’nin neredeyse 81 ilinde siyasi propaganda yapma şansı bulmuş bir siyasiyim. Avcılar’a aday olduğumuzda sıfır hatayla bir seçim çalışması sürdürdük ve buna insanlar şaşırdı. Herkesi sabırla dinledik. Siyasilerle bağın koptuğu bu iklimde bir ilaç olduk. İnsanlar bize dokunup, bize sarılabildiler. Despotik bir tutum görmedi, tahammülsüz ve onlara yukarıdan bakan bir profil görmedi Avcılar halkı. Ben artık Avcılarlı değil, Avcılar’ın ta kendisiyim.” dedi.

“ŞU ANKİ TABLOYU İYİMSER KARŞILIYORUZ”

Belediyenin mali dengesiyle ilgili konuşan Çaykara, “Belediyemizin mali durumu bir diğer konumuz. Avcılar’ın çok daha iyi standartlarda olması, iyi sokaklara parklara sahip olması gerekiyor. Bunların tamamını dile getirdiğinizi biliyorum ve samimiyetle karşılıyorum. Bizim belediye başkanlarımız sosyal demokrat başkanlardır. Taş taş üstüne koyan tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemler hatalarıyla hizmetleriyle geldi, geçti. Gelir gider dengesi sağlıklı bir şekilde belediye bize bırakıldı. Biz tabloyu iyimser karşılıyoruz. Biz elimizi taşın altına koyacağız ama mali durumu sarsmadan hizmeti de artırarak devam edeceğiz. O kasadaki her kuruş halkın kuruşudur. 5 yıl böyle hizmet edip günü geldiğinde de devredeceğiz koltuğumuzu.” ifadelerini kullandı.

“ÜÇ ACİL İHTİYACIMIZ VAR”

Yapacakları projelerden en çok ihtiyaç duydukları üç tanesini öne çıkaran Çaykara, “Dünya Dans programında da söyledim. Üç konumuz olacak. Belediye binası, yeni bir kültür merkezi ve nikah sarayını öncelik olarak ele alacağız. Diğer projelere de aynı şekilde devam edeceğiz. Nikah sarayı mevcut yerinden alacağız, özellikle gençlere bir kokteyl ve takı alanı tanıyacağımız yeni ve modern bir nikah sarayı yapacağız. Taziye evleri kurulum aşamasa geçiyoruz. Yeni bir kent lokantası girişimimiz var. Kreşler konusunda zaten çok hassas olduğumuzu büyükşehir başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu da görerek biliyorsunuz. Bunların detaylarını da geniş bir toplantıyla sizlerle paylaşacağız.” ifadelerine yer verdi.

“DENİZ ULAŞIMINI TEŞVİK EDECEĞİZ”

Avcılar’da deniz ulaşım kültürünün gelişmesi için çalışma yaptıklarını söyleyen Çaykara, “Ulaşım, trafik, asayiş konusu en önem verdiğimiz başlıklarda. Bir farkındalık var deniz ulaşımı için. Bunun kalıcı olmasını herkes istiyor. Kullanım biraz daha artmalı. Ring seferleriyle bunu biraz daha çekici yapmayı düşünüyoruz. Avcılar’da deniz ulaşımı kalıcı olacak.”

İŞTEN ATILMA İDDİALARI

Avcılar Belediyesi’nden işçi çıkarıldığı yönündeki iddialara ise Çaykara şu yanıtı verdi;

“Benim belediye başkan adaylığım açıklandıktan sonra 90 kişinin belediyede işe alındığı bilgisine ulaştık. Bu 90 kişiyi çıkartmak zorunda kaldık. Alınan karar kurumsal bir karardır. Diğer konularda da çalışmalarımız sürüyor. Herhangi bir konu olursa bunu basınla paylaşacağım.”

“KILIÇDAROĞLU GENÇLİĞİMİZİN FİGÜRÜ

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da yorumlar yapan Çaykara, “Kılıçdaroğlu bizim gençliğimizin en önemli figürlerinden biridir. Keyifli bir mücadele verdik birlikte. Yol arkadaşlığı yaptığımız çok kıymetli bir insan. Parti içi demokratikleşme sürecinde ve ülkemizin kritik noktalarında önemli işler yaptı. Bugünlere gelmemiz için tohum ekmiştir. Bizler onunla beraber Cumhuriyet Halk Partisi’nde yetişmiş bugün de fırsatını bularak Avcılar Belediye Başkanı olduk. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’le bu seçimde yol yürüdük ve kendisiyle Türkiye’nin geleceği için adımlar atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

BÖLGESİNDE EN BAŞARILI GÖRDÜĞÜ BAŞKAN KİM?

Kendisine yöneltilen ‘Bölgenizde en başarılı bulduğunuz belediye başkanı kim?’ sorusuna da yanıt veren Çaykara, “Hem tecrübesi hem de kendi tarzıyla en başarılı belediye başkanı olarak Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ü görüyorum. Mehmet Murat Çalık da Beylikdüzü’nde değerli işlere imza atarak öne çıkan başkanlarımızdan.” dedi.

“KİŞİSEL EGOLARIM SİYASETİMİN ÖNÜNE GEÇMEYECEK”

Çaykara sözlerini şöyle sonlandırdı;

“Son olarak, ben popülizm ürünü veya rüzgarın getirdiği bir kişilik değilim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belki de umudunu en az olduğu bir dönemde kendini yetiştirmiş, gençlik kollarında ve birçok kademede görev yapmış genç bir siyasetçiyim. Ayaklarımın yere bastığına yürekten inanıyorum. Bundan sonra da böyle olacağına, kişisel egolarımın siyasetimin önüne geçmeyeceğine inanıyorum. Olur da eksik veya göremediğimiz bir şey olursa gazeteci ve insan kimliğinizle beni uyaracağınıza eminim.” Sümeyra Duğan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183