Öne Çıkanlar Türkiye FETÖ Next Level Tera Çebi İstoçspor

Bu haber kez okundu.

Uluocak, “Depreme dayanıksız binalar için nasıl önlem alacağız"

Zeytinburnu Belediye Meclis’i Kasım ayı ilk toplantısının ana gündem maddesini İzmir’de yaşanan deprem oluştururken, beklenen büyük İstanbul depremi gündemin en çok konuşulan konusu oldu.

İzmir depreminde yıkılan binaların teknik durumuna bakıldığında ise, depreme dayanıksız olduğu halde boşaltılıp yıkılmayan binaların çoğunlukta olduğunu ve riskli raporu olmasına rağmen vatandaşların oturmaya devam ettiğini, bu yüzden de kaçınılmaz sorun yaşandığına dikkat çeken Mimar Süleyman Uluocak, “Burada bir yanlışlık var ve öncelikle bu yanlışın düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

KURAN SİTESİ’Nİ ÖRNEK VERDİ

‘Riskli Raporu’ olduğu halde ilgili kurumlar tarafından yıkılmayan binaların büyük risk taşıdığına dikkat çeken Uluocak, Zeytinburnu’nda, 2015 yılında riskli bina olduğu için boşaltılan ama ilgili kurumlar tarafından değil, Ocak 2017’de kendiliğinden çökerek iki vatandaşın hayatını kaybettiği Kuran Sitesi’ni örnek vererek, cevaplanması talebi ile şu soruları yöneltti.

* Zeytinburnu’nda resmi olarak ‘Depreme Dayanıksız’ kaç tane bina var?

* Bu binalarda yaşayan vatandaşlarımız var mıdır?

* Depreme dayanıksız binalar için nasıl önlemler alacağız?

“YOL HARİTAMIZ NE OLACAK?”

Zeytinburnu’nun da 1999 depreminden önce yapılmış ve depreme dayanıksız olduğu düşünüldüğü halde raporlanmamış ve de risk analizi yapılmamış binaların olduğunun da altını çizen Mimar Süleyman Uluocak, Zeytinburnu Belediyesi’nin sağlıksız yapı stoku ile ilgili nasıl bir yol haritası olduğunu da sordu.

Zeytinburnu’nda inşaatına başlanan Millet Bahçesi projesinin hemen yan tarafına gelir getirici lüks konut alanı olarak düşünülen araziye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle kentsel dönüşüm projelerinde kullanılmak üzere rezerv konut alanı inşaa edilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Mimar Süleyman Uluocak, Zeytinburnu’nun bütününü kapsayan bir projenin olup olmadığını, varsa bunun kendileriyle paylaşılmasını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183