Öne Çıkanlar haberdesiniz Türkiye FETÖ Next Level Tera esenyurt belediyesi

Bu haber kez okundu.

Türkiye’den ilk kez saldırı düzenledi’

 Türkiye’nin cihatçı örgüt IŞİD’e karşı ABD önderliğindeki uluslararası koalisyona katkısı artıyor. CNN televizyonunun iki ayrı Amerikalı savunma yetkilisine dayandırdığı haberine göre, dün ABD uçakları ilk kez ‘Türkiye’nin güneyindeki bir üsten’ kuzey Suriye’ye ölümcül hava saldırısı gerçekleştirdi. ABD ilk kez 3 Ağustos Pazartesi İncirlik’ten silahlı insansız hava araçlarını havalandırmış ancak söz konusu araçlar hava saldırısı düzenlememişti.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu (ASEAN) 48. Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere bulunduğu Malezya’da ABD’li mevkidaşı John Kerry ile görüştü. Gazetecilerle bir araya gelen Çavuşoğlu, İncirlik Üssü’ne ABD uçaklarının gelmeye başladığını hatırlatarak “Yakın bir süre içinde DAEŞ’e (IŞİD) karşı kapsamlı mücadeleyi de hep birlikte başlatmış olacağız” açıklamasında bulunmuştu.
ABD’nin eğittiği isyancıların Suriye’de El Nusra tarafından kaçırılmasıyla ilgili bir süre üzerine Çavuşoğlu; eğit-donatın bütün önemine rağmen IŞİD ve rejime karşı mücadelede arazideki sorunların etkisiyle yetersiz kalabileceği uyarısının yapıldığını belirterek “Ve bugün haklılığımız ortaya çıktı” vurgusunu yaptı.  
Çavuşoğlu’nun açıklamalarına karşılık Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim, IŞİD’le mücadelede Şam rejimiyle koordinasyon içerisinde hareket edilmesini talep etti.

‘ABD Şam’a haber verdi’
Muallim, Suriye’nin müttefiki İran’a gerçekleştirdiği ziyarette; “Bizim için Suriye’de ılımlı ya da ılımlı olmayan muhalefet yok. Devlete karşı kim eline silah alıyorsa teröristtir” dedi. Muallim, eğit-donat programı kapsamında eğitim verilen ve silah sağlanan ilk grup Suriye’ye girdiğinde ABD’nin ‘temas kurarak haber verdiğini ve mevzubahis kişilerin Suriye ordusuyla savaşmayacağının aktarıldığını’ belirtti. Muallim “Suriye hükümetiyle koordinasyon içerisinde, IŞİD’le her türlü mücadeleye destek verdiğimizi söyledik. Öbür türlüsü Suriye’nin egemenliğini ihlal olur” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SaldırıTürkiyeABDİLK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183