Öne Çıkanlar Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu Esenyurtta otoparklar nefes aldırdı ESBİM Sorumlusu Murat Boduroğlu Eriş Ülger Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay

Bu haber kez okundu.

Osmanlı revakları Erdoğan'ın girişimiyle yeniden monte edildi

 Suudi Arabistan yönetimi tarafından Harem-i Şerif''i genişletme çalışmaları kapsamında Kâbe'nin çevresinden sökülen Osmanlı revakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da (Dönemin Başbakanı) girişimleriyle yeniden yerlerine konuldu. Bugünlerde Hac ve Umre için kutsal topraklarda olan Müslümanları, yerlerine monte edilen Osmanlı revakları karşılıyor...

Yaklaşık dört yıl önce özellikle, genişletme çalışmaları başlayınca devasa otellerin gölgesindeki yerlerinden sökülen Osmanlı revaklarının Suudi yönetimi tarafından yerine konulmayacağı söylentileri, dünya genelinde tepki toplamış ve Türkiye'yi de harekete geçirmişti. Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz El-Suud'un Kabe'nin etrafını genişletme emrinden sonra revakların yıkılıp atılacağı ortaya çıkmış ve bunun üzerine Başbakan (döneminde) Recep Tayyip Erdoğan devreye girerek buna mani olmuştu.

200 KİŞİLİK HEYET ARABİSTAN'A GİTTİ

Sökülme işlemleri başlamadan hemen önce Suudi Arabistan’dan bir heyet gelmiş, Türk yetkililer, tarihçiler ve mimarlarla görüşmüştü. Daha sonra ise Türkiye'den, Suudi Arabistan'a giden içerisinde mimar, mühendis ve tarihçilerin olduğu 200 kişilik ekip tarafından eserler aslına uygun olarak onarıldı ve yerlerine monte edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183