Öne Çıkanlar Mehmet Deniz kent yaşam gazetesi Engelliler 5 Yıldızlı Tatil Yaptı Stuttgart Ares vedat bilgin

Bu haber kez okundu.

Olimpiyatları Bilal Erdoğan kazandı!

İktidarla Gülen cemaati arasındaki güç savaşı her alanda tüm hızıyla sürüyor. Dershanelerle başlayan, yargı, Emniyet ve devlet bürokrasisi ayağında resmen savaşa dönüşen, TÜRGEV’in eğitime el atmasıyla zirve yapan güç savaşında şimdi de ‘Türkçe Olimpiyatları’ kavgası var. İstanbul bu hafta ‘AKP’nin paralel olimpiyatına’ ev sahipliği yapacak. Gülen cemaatinin düzenlediği ve bir dönem iktidarın da büyük destek verdiği Türkçe Olimpiyatları’na karşılık yapılan ‘Uluslararası Öğrenci Buluşması’nı yine tanıdık isimler üstleniyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’e yakınlığıyla bilinen TÜGVA’nın (Türkiye Gençlik Vakfı) genel başkanlığını Bilal Erdoğan’ın arkadaşlarından İsmail Emanet yapıyor. Bilal Erdoğan da vakfın yüksek istişare heyetinde yer alıyor.

Cumhuryet’te yer alan habere göre; Erdoğan ailesinin TÜRGEV’den sonraki gözdesi olan TÜGVA 2015’le birlikte atağa geçti. Cemaat yapılanmasını etkisiz kılmak için TÜRGEV eğitim alanına el atarken TÜGVA da cemaatin en önemli organizasyonlarından biri olan Türkçe Olimpiyatları’na ‘paralel’ bir etkinliğe imza atıyor. 160 ülkeden 80 bin misafir öğrenci yarın TÜGVA’nın uluslararası etkinliğinde buluşacak. 11 Mayıs’a kadar sürecek 3 günlük programda 103 ülkeden gençler 33 farklı kentte buluşacak. TÜGVA toplamda 1 milyon ziyaretçiyi hedefliyor.

Son dönemde Milli Eğitim Bakanı gibi yurt gezilerine çıkan ve okul müdürlerini toplayarak emirler yağdıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan TÜGVA’nın da en büyük destekçilerinden. Şubat 2015’te TÜGVA yönetim kurulu, Yüksek istişare heyeti ile ilk toplantısını yaptı. Toplantının en önemli konuğu aynı zamanda vakfın yüksek istişare heyeti üyesi olan Bilal Erdoğan’dı. Bilal Erdoğan’ın vakfa desteği organizasyonun sponsorlarını da etkilemiş gözüküyor. ‘Paralel olimpiyat’ için ‘Başbakanlık’tan THY’ye, İstanbul Büyükşenir Belediyesi’nden Üsküdar Belediyesi’ne, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan İHH’ye kadar birçok devlet kurumu seferber olmuş durumda.

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet 1983 Fatih doğumlu. Emanet’in TÜGVA’nın geçtiğimiz aylarda İstanbul’da 33 il temsilcisiyle gerçekleştirdiği buluşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı atıf Erdoğan ailesinin vakıf üzerindeki etkisini de gösteriyor. Emanet, “Tarihe bakıldığında aslında biz medeniyet olarak bir vakıf medeniyetiyiz. Yani şehirleri bile vakıflar üzerinden kurmuşuz. Bu özelliğimizi yeniden canlandırmak gerekiyor. Cumhurbaşkanımız da bunun üzerine daha çok yoğunlaşıyor” diyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183