Öne Çıkanlar kent yaşam kartal Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Müjde: Deniz taksiler yaza hazır

DENİZ ULAŞIMI İSTENİLEN YERDE DEĞİL

Burada konuşan İmamoğlu, “İstanbul’da deniz ulaşımı, hak ettiği yerde değil. Toplu ulaşımdaki yeri yüzde 3 dolaylarında. Biz, bunu yüzde 10, hatta daha yukarıya çıkarmak istiyoruz. Deniz taksilerimiz ilk etapta 50 adet olacak. Talebe göre sayıyı arttırabiliriz. 2021’in yaz aylarında hizmete almayı planlıyoruz“ dedi. İmamoğlu ayrıca, deniz taksilerin rengini de İstanbulluların belirleyeceğini kaydetti.

HALİÇ TERSANESİ / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Tersanesi’nde düzenlenen deniz taksinin tanıtım törenine katıldı. İmamoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan vaadini hayata geçirmenin ilk adımı atıldı. “Deniz ulaşımının payını, toplu ulaşımda arttırmak” vaadi hayata geçiyor. Şehir Hatları’nın 170’nci yıl dönümünde gerçekleştirilen programda, CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, İBB Başkan Vekili Hüseyin Aksu, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, başta İBB Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı olmak üzere CHP Meclis Üyeleri ile İBB üst yönetimi hazır bulundu.

SİNEM DEDETAŞ: “DENİZ TAKSİLER, BÜYÜK BİR AÇIĞI KAPATACAK”

Törende ilk olarak konuşan, Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, “Denizi etkin olarak kullanma hayalimizin bir parçası olan bu çalışmayı başlatıyoruz” dedi. Toplu ulaşım olarak hizmet vermenin çok maliyetli olduğunu belirten Dedetaş, şöyle konuştu:

“Deniz ulaşımını uygun olmadığı pek çok noktada ulaşımda geçirdiğimiz zamanı kısaltmaya ihtiyaç duyduğumuzda yada tarifeli saatler size uymadığında artık yeni bir alternatifiniz var. Deniz Taksiler, deniz filomuzda en küçük gemileri olarak hizmet verecek, fakat büyük bir açığı kapatacak. Belli bir tarife ve güzergaha bağlı kalmaksızın hizmet verecek olan Deniz Taksiler umuyoruz ki sevilerek kullanacak ve ulaşımında bir parçası haline gelecek.”

-SOĞUK HAVA RAHATSIZ ETMİYOR-

Ekrem İmamoğlu ise konuşmasına, soğuk havanın genel olarak rahatsız edici olduğunu belirterek başladı ve  devamında, “Ama şimdi bizi soğuk hiç rahatsız etmiyor. Hem kar, hem soğuk bizi mutlu ediyor. Zira gerçekten bir kuraklıkla baş başayız. Bu kuraklığın bir an önce bolluğa, berekete dönüşmesini diliyoruz. Bu pazar günü sevgili İstanbulluları belki de İstanbul’un en tarihi, en kadim yerlerinden birisi olan tersaneden selamlıyoruz” ifadelerini kullandı. haberdesiniz.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183