Öne Çıkanlar Türkiye Next Level Tera FETÖ haberdesiniz Çebi

Bu haber kez okundu.

‘Maliyetler artınca giderler de arttı’

Beşiktaş Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda meclise sunulan 2021 Mali Yılı İdare ve Kesin Hesap Cetvelleri oy çokluğuyla kabul edildi. Hesap cetvelleri meclise sunulmadan önce Beşiktaş Belediyesi Meclis Sözcüsü Hasan Bozkurt, geçtiğimiz hafta CHP İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezaları ile ilgili söz alarak ‘İstanbul seçimlerinin hemen ardından başlayan hukuksuz, adaletten yoksun yargılama süreci; iktidarın sopası haline gelen hukukun İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun cezasını onamasıyla son buldu. Ancak iktidarın yargı eliyle cezalandırmaya çalıştığı aslında sadece İl Başkanımız değil özgürlük mücadelesi veren kocaman bir halkı cezalandırmaktır. Hapis cezasının onanması ve siyasi yasak getirilmesi kararı, toplumun gözünde tükenmiş bir iktidarın son çırpınışlarıdır. Bizler biliyoruz ki zulüm ve küstahlık çok yakın bir gelecekte son bulacaktır. AKP İktidarının yoksulluğa mahkum ettiği insanlar, karanlıkta bıraktığı insanlar, geleceğini çaldığı gençler ve özgürlük isteyen milyonlarca insan ile her vatandaşının gönlünce yaşayabileceği bir ülkeyi hep birlikte kuracağız. Kötülüğü, talanı ve zulmü hep birlikte yok edeceğiz’ dedi. 

‘Maliyetler artınca giderler de arttı’

2021 Yılı Kesin Hesap Cetvelleriyle ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi Nuri Sönmez, belediyenin giderlerinin arttığına yönelik değerlendirmesinin ardından CHP Beşiktaş Meclis Üyesi İnan Güney söz aldı. Maliyetlerin artmasının nedeni olarak dolar kurundaki yükselişle beraber başta benzin olmak üzere üst üste gelen zamlar olduğunu ve hükümetin yanlış politikaları yüzünden gider kalemlerinde artış meydana geldiğini belirten CHP Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi İnan Güney, AK Parti Meclis Üyesi Nuri Sönmez’e dönerek ‘Bunun sebebeni ülkeyi yanlış ekonomik politikalarla yöneten iktidar da aramanız daha doğru olmaz mı?’ diye sordu.  

‘AK Partili belediyelerin çoğu ilk dört ayda ek bütçe talep ettiler’

2021 yılı mali bilançosu ile ilgili merak edilen her soruya cevap vermeye hazır olduklarını ve bilançonun bir hafta önce hazırlanarak tüm meclis üyelerine incelenmesi üzerine verildiğini belirten Güney, ‘Göreve geldiğimiz günden beri şeffaflık anlayışıyla belediyemizi yönetiyoruz. Tüm belediyeler gibi bizim de borcumuz vardır. Ancak şunu herkesin bilmesini isteriz ki borçlarımızı indirecek hamleleri artırarak devam ediyoruz. Burayı değerlendirirken ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krize değinmeden sadece Beşiktaş Belediyesi'ndeki gider artışlarına değinmek bence biraz haksızlık oluyor Nuri Bey. Hemen yanı başımızda Beyoğlu Belediyesi dört yüz milyonluk bütçesi bugün iki yüz milyon ek bütçe talep ettiler. Dört ayda oört yüz beş milyon lirayı bitirdiler. Ve bugün oylanacak arayın sorun. İki yüz milyon lira ek bütçe getirdiler. Bu içinde bulunduğumuz ekonomik krizin vatandaşın yaşadığı ekonomik krizin en büyük ispatıdır. Bu maliyet artışlarının hesabı genel iktidardır. Ekonomik krizin belediyelere, hane halkına, esnafa yansımasının bir sonucudur. Bir asgari ücretli kardeşimiz geçen yıl yetmiş kilo et alabiliyorken bu yıl 34 kilo et alabiliyor. İstanbul’da emlak vergilerine en az zammı yapan Sayın Başkanımızın onayıyla Beşiktaş Belediyesi oldu. Yüzde yirmi yedi zam yaptı. Şimdi bunları görmezden gelip sadece olumsuz yanları söylemek bence buradaki memur arkadaşlara da bizlere de büyük bir haksızlık oluyor’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183