Öne Çıkanlar Türkiye seçim küçükçekmece belediyesi İstiklal Caddesi AVM

Bu haber kez okundu.

Küçük Betül pilotluğa ilk adımı THK ile atıyor

 Cennet’e mektup yazan 9 yaşındaki Betül, Türk Hava Kurumu’nun kanatları altında Eskişehir İnönü’de pilot elbisesi giyecek. 18 yaşına geldiğinde ise Türk Hava Kurumu’nun bursuyla pilot eğitimi alarak, babasına verdiği sözü yerine getirecek.

Soma’da yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitiren madenci Ali Yüksel’in kızı, 9 yaşındaki Betül’ün dün babasına yazdığı mektup tüm Türkiye’yi göz yaşlarına boğdu. Betül, cennete yazdığı mektubunda babasına “Cennette mutlu bir şekilde bizi bekle babacağım. Ben pilot olucam. Senin gözünü kara çıkarmıyacam. Söz veriyorum” dedi.

Betül’ün bu mektubu üzerine Türk Hava Kurumu harekete geçti ve küçük kızın pilotluk eğitimini üstlendi. THK Başkanı Vacit Öktem, Hürriyet’e “Betül’ün şartları pilotluk için uygun olursa, burslu olarak Türk Hava Kurumu Üniversitesinde pilot eğitimi aldıracağız. Ama önce uçmanın keyfini yaşaması için Eskişehir İnönü’de pilot elbisesi giydirip uçuracağız. Bunun için de annesiyle temasa geçeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183