Öne Çıkanlar haberdesiniz Türkiye esenyurt belediyesi FETÖ Next Level Tera

Bu haber kez okundu.

Kaçak göçmen taşıyan gemi battı

İtalya ile Libya arasında kalan ve Sicilya Kanalı olarak adlandırılan insan kaçakçılarının Avrupa’ya kaçışta yoğun olarak kullandığı bölgede, son iki gündür İtalyan Sahil Güvenlik görevlilerinin operasyonuyla kurtarılanlar, bölgede yeni bir facianın yaşandığını ifade etti.

İtalya’nın 11-13 Nisan tarihlerinde kurtarıp Reggio Calabria kentine taşıdığı kaçak göçmenlerin, göçmen çocuklarla ilgilenen hayır kurumu "Save The Children" yetkililerine anlattığı bilgiler ışığında, yaklaşık 400 kişi taşıdığı belirtilen bir teknenin, Libya’dan hareketinden 24 saat sonra, bu ülkenin karasularında alabora olduğunu bildirildi.

Save The Children yetkililerinin bu bilgilere bölgeden kurtarılan 150 kişiden ulaştıkları, yaklaşık 400 kişinin bulunduğu belirtilen teknedekilerin çoğunun genç ve küçük yaşta oldukları ifade edildi.

Save The Children kurumuna göre, İtalya’ya 11-13 Nisan tarihlerinde toplamda 5 bin 100 kaçak göçmen ulaşırken bunlardan 450’sinin çocuk olduğu kaydedildi. 

Anahtar Kelimeler:
BattıAkdenizIddiaTekne
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183