Öne Çıkanlar Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız cemal candaş Dr. Hasan Akgün haberdesiniz metrobüs ve tramvay yolcuları iftarı çorbayla açtı

Bu haber kez okundu.

İlkokulda zil sesini salavat yaptılar

 İlkokulda zil sesini salavat yaptılar

Eğitim-Sen: ‘Müdür görevden alınmalı’

 

İstanbul Ümraniye’de bulunan İstanbul Ticaret Odası İlkokulu’nun zil sesi salavat duası olarak değiştirildi. Veliler ve eğitimciler duruma tepki gösterdi.

Ümraniye’de yer alan İstanbul Ticaret Odası İlkokulu öğrencileri derslere salavat duasıyla girip çıkıyor. Okula giriş çıkış ve teneffüs zilinin Kutlu Doğum Haftası sebebiyle değiştirildiği öne sürülürken, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası sebebiyle yayımlanan 2011/22 no’lu genelgeyi aşan uygulama, eğitimcilerin ve velilerin tepkisine yol açtı. Okulun velileri “Biz çocuğumuzu nereye gönderiyoruz? Böyle zil sesi mi olur?” diye sorarken, eğitimciler ise okul zil sesinin hiçbir şekilde sözlü olamayacağını söylüyor.

EĞİTİM-SEN: UYGULAMA LAİKLİK İLKESİYLE ÇELİŞİYOR

Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Aydoğdu, Kutlu Doğum Haftası için 2011’de çıkan genelgede zil sesinin değiştirilmesinin yer almadığını belirterek, “Zil sesi okul müdürü tarafından keyfi bir şekilde değiştirilmiştir. Genelge kapsamında böyle bir şey yok. Okul müdürü hakkında idari soruşturma açılmalıdır” dedi.

Uygulamanın devletin laiklik anlayışıyla da çeliştiğini söyleyen Aydoğdu, “Bir mezhebin bakış açısını zorla kabul ettiren bu anlayış, kanuna ve devletin laiklik ilkesine aykırıdır. İsteyen inanabilir veya inanmayabilir. Bu uygulama keyfi bir dayatmadır ve okul müdürünün görevden alınması gerekiyor. Biz de suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu. Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183