Öne Çıkanlar Komorowski Kiev Kocaeli mitingi HPV sertifika Bursa

Bu haber kez okundu.

Hürriyet.com.tr açıkladı ama eksik açıkladı!..

 Sabah Gazetesi ile Hürriyet'in internet sitesi arasında bir süredir bir polemik yaşanıyor.

Sabah gazetesi'nde geçtiğimiz pazar günü bir haber yayınlandı. Haberde Hürriyet'in internet sitesi ölçümlerinde hile yapıldığı açıklandı.

Hürriyet ise bugün internet sitesinden "hile yapmadık ölçüm şirketi tarafından düzeltildik" diye bir duyuru yayınladı.

Hürriyet İnternet sitesi bu duyuruyu yaptı ancak tartışmaya neden olan rakamları eklemeyi unuttu ve kamuoyunu eksik bilgilendirmiş oldu.

Oysa internet ölçümlerini yapan ABD merkezli ComScore şirketi, geçtiğimiz günlerde Hürriyet.com.tr'de soğuk duş etkisi yapan bir açıklama ile ziyaretçi sayılarını 2014 Aralık ayından başlayarak düşürdü.

Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları için Hürriyet'in ziyaretçi sayılarının aslında görünenden çok daha düşük olduğu ortaya çıktı. Hatta bu rakamın aylık 500 milyon sayfa gösterimine kadar ulaştığı ortaya çıktı. Ancak bu yanlışlık da Hürriyet.com.tr'nin ikincilikten yukarıya çıkması için yeterli olmadı.

Dünyada onbinlerce sitenin ölçümünü yapan ComScore sadece Hürriyet.com.tr'yi değil aynı gruba ait Cnntürk.com'u da düşürdü.

Hürriyet.com.tr ise bugün yaptığı duyuruda haber sitelerinin lideri milliyet.com.tr'yi de suçlamaya kalkıştı ancak ziyaretçi sayılarının ve okunan sayfa sayılarının üstelik altı aylık bir periyotta ne kadar düşürüldüğünü göstermek istemedi.

Şimdi kamuoyu Hürriyet.com.tr'nin önce aşağıdaki bu 'skandal' rakamların ne anlama geldiğini açıklamasını bekliyor...

Ayrıca hürriyet.com.tr ile ilgili bu durumun Hürriyet tarafından neden Sabah gazetesi yazmadan önce kamuoyuna açıklanmadığı da merak ediliyor..

Anahtar Kelimeler:
HürriyetMilliyetGazateSite
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183