Öne Çıkanlar istanbul Kartal Belediyesi Bağcılar Belediyesi Türkiye Kentsel dönüşüm

Bu haber kez okundu.

Hazineden Somali'ye 30 milyon dolar

Somali'ye aylık 2,5 milyon dolar yardım yapılacağı ve toplam yardımın 30 milyon doları aşmayacağı aktarıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Donör, iç hukuku ve yıllık bütçe ödenekleri çerçevesinde, alıcıya aylık 2.500.000 ABD doları olmak üzere 30.000.000 ABD dolarını aşmayacak şekilde hibe nitelikli bir finansal katkı sağlayacaktır. Alıcı hibeyi bütçe finansmanı ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amaçları için kullanacaktır. Hibe, alıcının mali kuralları, idari düzenlemeleri ve uygulamalarına uygun olarak denetlenecektir.”

EVE LAZIM OLAN CAMİYE HARAMDIR

Hibe kararına özellikle sosyal medyada tepkilere neden olurken 30 Temmuz’da Antalya Manavgat'ta yangın bölgesine giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un düzenlediği ortak basın toplantısında Bakan Çavuşoğlu'nun, Antalya Valiliği tarafından hesap açılacağını söyleyerek, "Milletimiz cömerttir. Elinden gelen desteği her zaman yapar" şeklindeki sözleri hatırlatıldı.  

Bir sosyal medya kullanıcısı “Somali ye 30 milyon dolar hibe yardımı yapmışız. Yani evde şarlak oturup, camdan zekat dağıtıyoruz. Vatandaşa IBAN gönder başka tarafa hibe. Eve lazım olan camiye haramdır.” diyerek tepkisini dile getirdi. KENT YAŞAM

İşte sosyal medyadan gelen bazı tepkiler:

      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183