Öne Çıkanlar istanbul Kartal Belediyesi Bağcılar Belediyesi Türkiye Kentsel dönüşüm

Bu haber kez okundu.

Hasarlı ve ruhsatlı binalara müjde

Eski imar durumuna göre ruhsatlı olan yapılarını yenilemek isteyen vatandaşların kazanılmış hakları korunup, bugünkü imar yönetmeliğine tabi tutulmayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde temsili olan tüm partilerin ortak kararı ile geçmesi beklenen imar plan notu değişikleri için ilk adım, Küçükçekmece’den geldi.  Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ay, ilgili kapsamdaki yapıların hak mağduriyetine uğramadan yenilenebilmesi için oy birliği ile plan notlarında değişiklik yapması bekleniyordu.  Küçükçekmece Belediyesi,İBB Meclisi’ni beklemeden, ilgili değişiklikler hakkındaki çalışmalarını tamamlayarak meclis gündemine aldı. Belediye Meclisinde grubu bulunan CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP’nin; 11 Aralık Cuma günü yapılan Aralık ayı meclis toplantısının 2. oturumunda  imar komisyonunun ilçedeki altı imar bölgesindeki  plan notu değişiklikleri hakkındaki raporu oy birliği ile kabul edildi.

ŞENCAN: “ İNSANIMIZA KARŞI SORUMLUYUZ”

 Küçükçekmece Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili Recep Şencan “ Ak Parti olarak Küçükçekmece Belediyesi’ni bizim yönettiğimiz dönemde, meclisimizde oturmuş olan bir uzlaşı kültürü vardır. Her zaman ilçemizi ve ilçede yaşayan vatandaşlarımızı ilgilendiren konularda konuşmak taraftarı olduk. Küçükçekmece Halkı’nın yararına olan konularda sayısal çoğunluğumuz olmasına rağmen,  muhalefetteki arkadaşlarımızda destek versin diye arzu ettik. Bugün deprem alarmları çalan İstanbul’un en önemli sorunlarından birinin çözümü için atılan bu adıma bizde destek verdik.  Siyasetçinin sorumluluğu var. İnsanımıza karşı sorumluyuz. Belediye meclisimizde grubu bulunan tüm partilerin temsilcileri, bu sorumluluğun en güzel örneklerinden birini göstermiştir. Ak Parti Meclis Grubu olarak yapılan yanlış işleri eleştirip doğrusunu anlatmaya, doğru işlerin daha iyi nasıl olabileceğini göstermeye ve takdir etmeye devam edeceğiz.  İBB Meclisi’nden plan notu değişikliği geçtiğinde diğer ilçeler ancak yeni yıl itibari ile düzenlemeler yapılabilecekken, Küçükçekmeceliler  başvurularını yapabilmiş olacaklar. Belediye Meclisi’ndeki tüm arkadaşlarımıza ve belediye yönetimimize de halkımız adına teşekkür ediyorum”  diye konuştu.  

ÖZKAN: “  SEFERBERLİK İÇİNDE BU ÇALIŞMAYI YAPALIM”

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı ve İBB İmar Komisyonu Üyesi Sedat Özkan Küçükçekmece siyasetinin hep birlikte önemli bir adım attığını belirterek, “Ak Partili Meclis Üyesi arkadaşlarımın hem destekleri hemde katkıları oldu. Netice olarak meclisimiz güzel bir örnek sergiledi. Depreme karşı Küçükçekmece’de yapılması gerekenlerle ilgili plan açısından bir adım attık. Daha sonra büyükşehir belediyesinden hızla geçmesi ve uygulamaya girmesi için çalışma yapacağız. Bunda da Ak Partili, Milliyetçi Hareket Partili, İyi Partili  arkadaşlarla birlikte bir seferberlik içinde bu çalışmayı yapalım. Küçükçekmece’de bir binayı yenileyebiliyorsak bu hızlı hareketle doğru bir şeyler yapmış olacağız. Katkı sunan, destek veren ve oy veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ” dedi. KENT YAŞAM  -TAYFUN ERCAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183