Öne Çıkanlar hastaneler deprem tehdidi altında küçük çobanlar reklam panosu ak parti Kartal Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Galatasaray Lisesi öğrencileri 100 yıl sonra Çanakkale’de

 Çanakkale kara savaşlarının 100.yılı olması dolayısıyla, 77 ülke ve devlet başkanının davet edildiği anma programına, Galatasaray Lisesi de özel bir hazırlık yaptı. Bu doğrultuda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından liseye tahsis edilen 40 öğrenci, tören amacıyla yalnızca çok önemli günlerde ve ziyaretlerde açılan tarihi Eski Saltanat Kapısı’ndan tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi yola çıktı.

Öğrenciler, I. Dünya Savaşı’nda Çanakkale Cephesi’nde mensupları bulunmuş diğer okullardan gelen arkadaşlarıyla 57. Alay’a, tüm şehitlere ve Çanakkale savaşlarına yön veren büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarlıklarını bir kez daha ifade etti.
Büyük kapıdan, şehit ağabeylerinin adını birer birer anarak çıkan öğrenciler, alt devreleri tarafından bir kez daha o günleri yaşatarak uğurlandı.

Özgür Deniz Kaya-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183