Öne Çıkanlar Türkiye FETÖ Next Level Tera Çebi İstoçspor

Bu haber kez okundu.

Erzincan’da tehlikeli gerginlik!

 Erzincan’da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mitinginin ardından dağılan HDP’liler, miting çıkışında karşıt görüşlü gruplarla birbirine girdi. Yaşanan arbedede grupları ayırmak isteyen polislerde yumrukların arasında kaldı, bazı şüpheliler ise polise saldırıda bulundu. Polis ekiplerinin müdahalesi sonrası gruplar dağıldı.


Erzincan'da partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Demirtaş, bu seçimde ülkenin muhteris, hırslı, kibirli bir diktatör tarafından mı yönetileceğini, yoksa ülkenin çok sesli, renkli, dilli, laik demokrasi, barışı kalıcı kılacak bir iktidar tarafından mı yönetileceğinin tercihinin yapılacağını söyledi. Demirtaş, barış ve kardeşliğin bin defa seçimden daha kıymetli olduğunu bildirdi.

Asgari ücretin 1800 lira olmasını istediklerinde kaynak olmadığın gerekçe olarak gösterildiğini ifade eden Demirtaş, dünyanın en zengin ülkelerinden birinde yaşadığımızı belirterek şöyle dedi: "Bizim ülkemizde 81 vilayet var. Her biri bir Hollanda eder. Ama bizim çiftçinin besicilerin belini kırdılar. Amaç nedir? Büyük patronlar yaratmak, sermayeyi, parayı birkaç elde toplamak. Geri kalanları da ucuza çalışan işçi haline getirmek. Gidin Artvin'e, Şırnak'a, Konya'ya, Ağrı'ya, Muş'a. Karadeniz boşaldı. Ağrı'da nüfusun yarısı AKP döneminde boşaldı. Başbakan dün Muş'taydı. Utanmadan sıkılmadan yaptıklarını anlatıyordu. Onlar iktidara geldiğinde Muş resmi olarak en yoksul ildi, yine öyle. Dün gitmiş orada meydanı boş bulmuş atıp tutuyor, biz Muş'a bunu yaptık şunu yaptık, diye."
Demirtaş, iktidara gelmeleri halinde dünyanın en zor, en kutsal işlerinden birini yapan, yükünü taşıyan ev kadınlarını, esnafı, gençleri, emeklileri koruyacaklarını 15-25 yaş arasındaki gençlerin banka hesaplarına 200'er lira yatıracaklarını söyledi. Askeri harcamaları kısıtlayarak 120 milyon liralık kaynak yaratacaklarını, Diyanet İşleri Başkanlığına ait Mercedes makam otomobilini iade ettirerek israfa ve lükse karşı olduklarını gösterdiklerini söyleyen Demirtaş, "Kaynak yarata yarata geliyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183