Öne Çıkanlar GÜNDEM seçim bürosu Salih Cengiz asrın felaketi Silivri Selimpaşa

Bu haber kez okundu.

Erdoğan‘dan mazot vaatlerine tepki

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

- Çok önemli olmadığı müddetçe projelerin temel atma törenine katılmam. Açılışa katılırım. Çünkü proje bitecek uygulamaya geçecek. Böyle olmalı.

- Biz tarımı ayağa kaldırmadan büyük ve güçlü Türkiye hedefimizde yürüyemeyeceğimizi biliyorduk. 12 yıl önce Türkiye bu noktada neredeydi bugün nerede? Laf kolay yaparsınız. Ama as olan icraattır. Tarımın yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını birer birer çözerken, sektörün rekabetçi yapısını güçlendirdik.

70 MİLYAR HİBE YAPTIK

- Çiftçilerimize 12 yılda, 70 milyar lira nakit hibe desteği sağladık. Mazot desteğini hep konuşuyorlar. Şimdi ben de konuşuyorum. İlk defa biz başlattık. Bizden önce böyle bir destek yoktu. Şimdi birileri çıkmış mazot üzerinden çiftçiye gönderme yapıyor. Bu hak gaspıdır, istismardır. Gübre desteğini de biz hayata geçirdik.

- Çiftçilerimize Ziraat Bankası'nın verdiği kredinin faizi yüzde 59'du. Bugün çiftçimiz yüzde 0 ile 0,25 arasındaki bir faizle kredi kullanabiliyor.

TOHUM ÜRETİMİ BAŞLI BAŞINA BAŞARI HİKAYESİDİR

- Hedefimiz 2023 yılına kadar 14 milyon hektar araziyi toplulaştıracağız. Burası varya burası çok önemli. İsrail'den tohum gelsin iş görelim. Tohumda geldiğimiz nokta başlı başına bir başarı hikayesidir. Yıllık tohum üretimi 776 bin tona çıkarıldı. Tohumda gelinen nokta bir başarı hikayesidir. 2002 yılında 83 milyon olan hayvancılık desteği şimdi 3 milyar liraya kadar yükseldi.

AVRUPA'DA 1., DÜNYADA 7. SIRADAYIZ

- Tarımsal üretimde Türkiye, dünyada yedinci sırada Avrupa'da birinci sıradadır. Bu bir aşk ve dert meselesidir. Sizler gibi toprağa aşkı olan kardeşlerimizle buralara geldik. Yeter mi? Yetmez. Daha çok yapacağız. Tarımsal ihracatımız 18 milyar Dolar'a yükseldi. 2023 yılında tarımsal milli gelirimizi 150 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.

VATANIMIZIN KİRLETİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

- Bu topraklar sadece buğday, meyve ve sebze vermekle kalmıyor. Bize yurt ve vatan oluyor. Toprağımıza sahip çıkalım. Vatansız insan köksüz insandır, köksüz insan da rüzgarın önündeki yaprak gibidir. Nerede çürüyececeği belli olmaz. Her şeyiyle Türkiye bizim ezeli vatanımız. Vatanımıza sahip çıkacağız. Vatanımızın hiçbir hain ve örgüt tarafından kirletilmesine izin vermeyeceğiz.

TÜRKİYE'Yİ HANÇERLEYEMEZLER

- Vatandaşlarımızı bölmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Milletten topladıkları paralarla, yurtdışındaki sırça köşklerinde oturarak Türkiye'yi hançerlemelerine asla izin vermeyeceğiz. Bunların arkasında kimlerin olduğunu hangi hesapları güttüklerini de biliyoruz. Allah'tan başka galip yoktur. Bütün hesapların üstünde bir hesap vardır. Onu da ancak Allah bilir. Biz mücadelemizi göstereceğiz. Hak bildiğimiz yolda yürüyeceğiz. Tevekkülün anlamını en iyi çiftçi kardeşimiz bilir.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183