Öne Çıkanlar Zeytinburnu Ertan Şahin E. Y. fuar yapı Şişli Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Engelliler Sarayı tescillendi

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın kalitesi tescillendi. Bağcılar Belediyesi ve Beyazay Derneği’nin katkısıyla "Herkes için erişilebilir olma" projesi kapsamında EURECERT’in ulusal bazdaki ilk töreni Başbakan Yardımcısı Prof. Kurtulmuş’un katılımıyla yapıldı. Kurtulmuş, Engelliler Sarayı’na gelişinde Bağcılarlı milli engelli atletlerince çiçeklerle karşılandı. Girişte İşitme engelliler için ses yükseltici olarak kullanılan cihaz hakkında bilgi alan Kurtulmuş’a, Acil Durum Tahliye Sandalyesi’nin çalışma sistemi gösterildi.



Kurtulmuş daha sonra Başkan Çağırıcı’nın refakatinde ahşap, kilim dokuma, jimnastik salonu, kekemelik kursu stantlarını ziyaret etti. Kursiyerlerle sohbet eden ve çalışmalar hakkında bilgi alan Kurtulmuş, “Birbirinden değerli atölye çalışmaları yapılıyor. Gurur duydum ve iftihar ettim. Lokman Çağırıcı kardeşime teşekkür ediyorum” dedi.



‘SERTİFİKA ÇOK ANLAMLI’

EURECERT bilgilendirme toplantısında konuşan Kurtulmuş, ülkemizde dokuz milyon engelli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“Her birimiz birer engelli adayıyız. İnsanların kendi başına hayatını idame ettirebileceği imkana kavuşması lazım. Ortaya konulan hizmetlere erişebilmesi için diğer insanlarla eşite yakın seviyeye gelmeli. Okul, pazar sosyal etkinlik alanına rahatça ulaşılabilmesi lazım. Erişilebilirlik Sertifikası’nın verilmesi çok anlamlı.”



‘DİĞER KURUMLARA ÖRNEK OLMALI’

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise ilçede engellilerin önündeki engellerin kalktığının sertifika ile belgelendiğini belirtti. Engelliler Sarayı’nın diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olmasını temenni ettiğini ifade eden Çağırıcı, fırsat verildiğinde engellilerin yeteneklerini ortaya koyduklarını kaydetti.



‘PARAMI KENDİM HARCAMAK İSTİYORUM’

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ise ülkemizdeki başta oteller olmak üzere tüm tesislerin engellilerin kendi başlarına ihtiyaçlarını karşılayabileceği kaliteye ulaşması gerektiğinin altını çizdi. Ayva, “Başkasından yardım almış olmamalıyım. Paramı kendim harcamalıyım. Türkiye’nin çok iyi para kazanan bir kitlesi var. Engelliler tatil yapıyor, çocuklu ailelerin durumu iyileşti.Bununla birlikte hizmet sektörü de gelişmeli. 50 bin civarında engelli memur var. 150 trilyon lira aylık kaynak var. Bu insanlar parasını kendi ihtiyaçlarına göre harcayabilmeli”dedi




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183