Öne Çıkanlar 18 mart Yılmaz: Sorunları Ortadan Kaldıracağız 23 Ekim fındık fiyatları! pişman olacaksınız Farklı Diller

Bu haber kez okundu.

DAVUTOĞLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

 "CUMHURBAŞKANIMIZ 'ÇÖZÜM SÜRECİ BENİM EN ÖNEMLİ PROJEMDİR ONA SAHİP ÇIKIN' DEMİŞTİR"

Çözüm sürecine değinen Davutoğlu, "Olağanüstü kongremizde sayın Cumhurbaşkanımız bize görevi devrederken "Çözüm süreci benim en önemli projemdir ona sahip çıkın demiştir" Şimdi sayın Cumhurbaşkanımıza çözüm süreci üzerinden saldıranlar dönüp o konuşmaya baksınlar. Bizim tarafımızda hiçbir zaman irade eksikliği ve boşluğu söz konusu olmadı. Gereken her adım gerektiğinde atıldı. Birileri bazı hesapsız oyunlara kalkıştı. Çözüm sürecini istismar etti. Artık yol ayrımındalar" diye konuştu. 

"KAMUOYUNDA BİR ALGI SAPMASI OLMUŞSA TARTIŞIRIZ AMA KURUCU İLKELERDEN SAPMAYA ASLA İZİN VERMEYİZ" 

Davutoğlu, "Kendi kendimize propaganda yapmayacağız. Millete derdimizi anlatacağız. Kendi başımıza kaldığımızda da herhangi bir yerden eleştiri gelmişse eğer bizde bir eksiklik, bir hata yada kamuoyunda bir algı sapması olmuşsa bunu da açık yüreklilikle tartışmaya hazır olmamız lazım. Bunu tartışıyoruz, tartışırız. Ama kurucu ilkelerden sapmaya asla izin vermeyiz" açıklamasında bulundu. 

"ŞİMDİ BİZİM ÜZERİMİZDE BİR TAKIM LEKELER OLUŞTURMAK İSTEYENLER BİLSİNLER" 

Davutoğlu, "Şimdi bizim üzerimizde Bir takım lekeler oluşturmak isteyenler bir takım kampanyalar ile Ak Parti'nin ismine helal getirmek isteyenler bilsinler ki bu kadrolar yola çıkarken de aktılar bu gün de aklar gelecek de ak alınların, ak yüreklerin kadrosu olacak" dedi. 

"ERKEN SEÇİMİ ÖNCELİKLE TELAFFUZ ETMEDİK"

Davutoğlu, "Dün sayın Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmeden sonraya kadar olan vakitte de biz erken seçimi öncelikle telaffuz etmedik. Bunu halkımızın tercihine karşı bir saygısızlık olarak gördük. Gidip hatanı düzelt diye halka adres göstermedik" dedi. 

"ÇOCUKÇA BİR YAKLAŞIM İLE TAHRİKLE CUMHURBAŞKANI'YLA ARAMIZDA FARKLILIK OLSUN İSTEDİLER DAHA ÇOK BEKLERLER" 

Davutoğlu, "Çocukça bir yaklaşım ile tahrik ederek, cumhurbaşkanlığı makamından kendisini ayırt etsin veya kendisi ile görüşelim. Aramızda da vesayet ilişkisini kimse iddia edemez. 1 yıldır hep Cumhurbaşkanı'yla aramızda bir farklılık olsun istediler. Daha çok beklerler. Sadakatimiz mezara kadar sürecek" diye konuştu. 

"BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMEYE DÜN KARAR VERMEDİM"

Davutoğlu, "Bahçeli ile görüşmeye dün karar vermedim. En başta CHP ile görüşmelerin ardından görüşeceğimi söylemiştim" dedi.


ŞEHİT EDİLEN UZMAN ÇAVUŞ YALÇIN NANE'DEN BAHSEDERKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI


Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti'nin kuruluşunun 14. yıldönümünde konuştu. Davutoğlu, konuşmasının sonlarına doğru IŞİD tarafından şehit edilen uzman çavuş Yalçın Nane hakkında konuşurken duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Davutoğlu'nun konuşması salonda bulunan Ak Partilileri de ağlattı.

"BİR KİŞİ DAHİ NE RABBİMİZE NE BİZE SİTEMKAR KONUŞMADI"

Davutoğlu, "Allah acılar yaşatmasın. Şehit verdiğimiz bunca kişinin annesini babasını aradım. Bir kişi dahi ne rabbimize ne bize sitemkar konuşmadı" dedi.

"KRİZ ÇIKACAK UMUDUYLA YAŞAYANLAR DUMURA UĞRADI"

Seçim sonrasındaki gündemi değerlendiren Davutoğlu, "Seçimden sonra kriz çıkacak umuduyla yaşayanlar dumura uğradılar. Önce sistemi işlettirdik. Seçim zaferi sarhoşluğu içerisinde olanların blok iddiaları Meclis başkanı seçimiyle sona erdirildi. Hak ettiği TBMM Başkanlığını bir kez daha aldı AK Parti. Yan yollara sapacağımızı düşünenler oldu. Kamuoyunda bir algı sapması olmuşsa tartışırız kurucu ilkelerden sapmaya asla izin vermeyiz" diye konuştu.

"MAHREM OLARAK BELİRLEDİĞİMİZ KONULARDA AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile olan koalisyon görüşmelerine değinen Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştirdik. 12 yıllık iktidar döneminden sonra bunu sürdürecek ama karşı partinin de ilkelerini dikkate almak temel bir farklılığı ortaya koydu. Bu farklılıklar masaya oturmadan önce de vardı. Bunların hepsi şeffaf seyretti. Mahrem olarak belirlediğimiz hususlarda hiçbirimiz açıklama yapmayacağız, saygı çerçevesinde ilerleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

"BİR NÜSHA BENDE BİR NÜSHA SAYIN KILIÇDAROĞLU’NDA VARDIR"

Davutoğlu, "Baştan şu sonuç çıkacak diye bir önyargı olmadı. Görüşmelerle ilgili bir nüsha bende bir nüsha Sayın Kılıçdaroğlu’nda vardır. Bu bir kazanımdır. İlan ettiğim yol haritası içerisinde Bahçeli’den randevu istedim. Bu karar yeni değildir, bu yeni bir talepmiş gibi gündeme getirerek sayın cumhurbaşkanımızla aramızda farklılık gösterilmesini talihsiz bir yorum görüyorum" diye konuştu.

"CHP İLE GÖRÜŞ AYRILIĞIMIZ MHP’DEN FAZLA OLABİLİR" 

Davutoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi ile görüş ayrılığımız MHP’den daha fazla olabilir. Ama konuşmaya devam ettik. Müzakere kapısını kapatmadık" dedi. 

"AŞI GEREKTİĞİNDE YAPILIR SEÇİM HİÇBİR ŞARTTA ZEHİR DEĞİLDİR"

Seçimin gerektiğinde yapılabileceğini belirten Davutoğlu, "Aşı gerektiğinde yapılır, doğru zamanda olmalı. Gereksiz yapılırsa zararlı olur. 8 Haziran'da deseydim yanlış olurdu. Millete saygısızlık olurdu. Bu söz üzerine tekrar seçimin yenilenmesi zehirdir açıklaması geldi açıklamam üzerine. Seçim hiçbir şartta zehir değildir, seçim ve milli irade devadır deva. Seçim demek mili irade demek" dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183