Öne Çıkanlar Kentsel dönüşüm Kabak çekirdeği Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Bilgi Evleri öğrencileri, Mevlana’nın izini sürdü

Mevlana Celaleddin Rumi’nin vuslatının 748’inci yılı sebebiyle Bağcılar Belediyesi tarafından bir program düzenlendi. Bu kapsamda Bilgi Evleri’nde eğitim gören öğrenciler, öğretmenleri tarafından Galata Mevlevihanesi’ne götürüldü.

Osmanlı döneminden günümüze kalan Beyoğlu’ndaki en önemli Osmanlı eserlerinden biri olan Galata Mevlevihanesi’ni ziyaret eden öğrencileri, Galata Mevlevihanesi Müzesi’ni gezdi. Müzenin bahçesindeki Şeyh Galip Türbesi ve Halet Efendi Türbeleri’nde dualar eden ziyaretçiler, Semahane, Derviş Odaları ve Mahfiller’i de ziyaret etti.

MEVLEVİHANE’Yİ ÇOK BEĞENDİLER

Çocuklar, Mevlevihane yöneticisinden mekânın tarihi ve Mevlevilik ile ilgili edindikleri bilgilerle Mevlana'nın izini sürdüler. Mevlevihane’yi çok beğendiklerini söyleyen Bilgi Evleri öğrencileri, kendilerine bu imkanı sunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkürlerini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183