Öne Çıkanlar artuklu belediyesi Ne ararsan var slogan otopark belediye Murat Altıkardeşler Azra Erhat

Bu haber kez okundu.

Baylan: Güvenli ulaşım önemlidir

 İBB Meclisi Nisan ayı meclis oturumunda gündeme gelen İETT’nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi. İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci 1 milyar 332 milyon lira bütçeli İETT’nin İstanbul’un geneline yayılan 716 hatla toplu ulaşım hizmeti verdiğini, son 5 yılda hat sayısının yüzde 34 oranında arttığını ve 2014 yılında yolculuk sayısının Özel Halk Otobüsleri ile birlikte 1 milyar 225 milyona ulaştığını söyledi. Faaliyet raporu ile ilgili söz alan CHP İBB ve Sancaktepe Meclis Üyesi Servet Baylan ise faaliyet raporunda İstanbul’un ulaşım sorunu ile ilgili kalıcı ve köklü çalışmalara rastlamadıklarını belirterek başta İETT çalışanlarının çalışma ve sağlık koşullarının düzeltilmesi olmak üzere, toplu ulaşım araçlarının yetersizliği konularına değinerek, yaşanan sıkıntıları dile getirdi.






Faaliyet raporunu Belediye Meclisi’ne sunan İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, İstanbul’da toplu ulaşımın miladı olan İETT’nin 144 yıl önce hizmete başladığını, toplu ulaşımı açığa çıkmamış ihtiyaçları karşılayacak şekilde düzenleyerek hem ulusal hem de uluslar arası alanda bilgi birikimini yönetmek misyonuyla hareket ettiğini söyledi.

BAYLAN: KAMU KAYNAKLARI VERİMLİ KULLANILMAMAKTADIR

CHP İBB ve Sancaktepe Meclis Üyesi Servet Baylan faaliyet raporu ile ilgili yaptığı konuşmasında, “İETT 5 bin 343 km karelik İstanbul İl sınırları içinde toplu taşıma hizmeti yaklaşık 3 bin otobüs ve 6 bin çalışanı ile hizmet sunan kurumdur. Bildiğiniz gibi ve maalesef, yürüyen yayanın daha hızlı gittiği İstanbul trafiğinde günde 7-8 saat araç kullanmak zorunda olan şoför kardeşimizin, birçoğunun ruh sağlığı bozuk durumdadır. İstanbul’un toplu ulaşım sorununu bir nebze rahatlatan fakat köklü çözüm sağlayamayan metrobüs otobüslerinin her geçen gün arızalananlarının sayısı ve kazaları da maalesef artmaktadır. Sıklıkla arıza yapması ile gündeme gelen bu pahalı otobüslerde 10 gün önce de Şirinevler durağında, bir otobüs yangını oldu. Eylül ayı içinde bir başka İETT otobüs kazası ise Beyoğlu’nda meydana geldi” diye konuştu. Baylan şöyle devam etti:





“Aidiyet duygusu ile yıllardır çalışmış, Çalıştığı iş yerini benimsemiş, burada birçok tecrübeler kazanmış nitelikli, uzman, İETT personelini zamanla lağvederek, her alanda yanlış uygulama olan taşeronlaşma yani dışarıdan hizmet alımı gibi bir yol izlenilmesi, kalitesiz ve denetimsiz hizmetleri de sorunun odağında olduğunu görmemiz gerekmektedir. İETT bir hizmet kurumudur. Ticarethane değildir. Bu kurumun önceliği, tüm İstanbullu yurttaşlara sağlıklarını riske atmayan, eşit, adaletli, ekonomik, konforlu hizmet sunmaktır. Denetim raporundaki tespitlerimize göre, otobüs iç-dış teknoloji ekipman ve malzeme açısından sık sık görülen grip, vb virüslerin yayılmasını önlenmesi ve hijyen için yetersiz olduğu insan sağlığını doğrudan ilgilendiren bu durumun kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmadığı tespitler dahilindedir.” Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183