Öne Çıkanlar 23 Ekim fındık fiyatları! ibb 18 mart pişman olacaksınız PKK

Bu haber kez okundu.

Aile sessiz sedasız toprağa verdi
Suruç’ta can veren Koray Çapoğlu’nun cenazesi dün gece saat 01.10 sıralarında uçakla Trabzon’a getirildi. Cenazeyi havaalanında ailenin yanı sıra, HDP Diyarbakır Milletvekilli Ziya Pir ile İstanbul Milletvekili Emine Beyza Üstün ve bazı partililer karşıladı. Çapoğlu’ nun cenazesi dün gece sivil plakalı bir araçla Of İlçesine getirildi. Daha önce öğle namazı sonrasında toprağa verileceği duyurulan cenaze, marjinal grupların katılımı olabileceği ve olay yaşanabileceği endişesiyle saat 07.20 sıralarında Yanıktaş köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenazeye aile fertleri dışında katılan olmadı.  Jandarma ekiplerinin Balaban mevkii ve Yanıktaş köyü civarında, çok sayıda polisin de ilçede görev aldıkları gözlendi, yabancı araçların köye gidişine izin verilmedi.
 
 
Bazı grupların cenazeye katılmaması ve olası bir gerginliğin yaşanmaması için defin işlemini Sabah saatlerinde yaptıklarını belirten aile fertlerinden Fazlı Çapoğlu, "Bazı marjinal grupların cenazeye katılacağını duyduk. Buna müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Koray, benim yeğenimdi, saf bir çocuktu. Onu kandırdılar, ‘Antalya’ya götüreceğiz’ diyerek alıp Suruç’a götürdüler. Ailesini arayıp, Antalya 'da bir düğüne gideceğini söylemiş. Buraya gelip provokatörlük yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Gerginlik olmaması için sabah saatlerinde cenazeyi toprağa verdik" dedi.
 
'ANTALYA'YA GİDECEĞİNİ SÖYLEDİ'
 
Koray Çapoğlu'nun akrabası, Eski AK Parti Of İlçe Başkanı Fazlı Çapoğlu, "Koray saf bir çocuktu. Bu olayı duyduğumuzda da şok  olduk, babası da şok oldu. Babası Bayram Çapoğlu, çay mevsimi olması sebebiyle  Trabzon'a gelmişti. Koray da İstanbul'da ablasına Antalya'ya gideceğini söyledi  ve babasının Antalya'ya gideceğini bilmemesini istedi. Ama bu olayı duyunca  Suruç'ta olduğunu öğrendik" diye konuştu. 
 
Çapoğlu, "Bu bölgede bulunan  marjinal grupların cenazede gösteri yapma gayesi vardı, biz ona müsaade etmedik  ve etmeyeceğiz. Milletvekili dahi olsalar asla bu mahalleye giremeyecekler"  ifadesini kullandı. 
 
'GELMESİNLER'
 
Cenazeyi karşılamak için Trabzon Havalimanı'na gelen HDP Diyarbakır  Milletvekili Ziya Pir ve HDP İstanbul Milletvekili Emine Beyza Üstün ile  konuştuğunu dile getiren Fazlı Çapoğlu, "Pir ve Üstün milletvekili olduklarını  söylediler. Ben de siyasetçiyim ama 'asla köye gelmeyin' dedim. Cenazeye de  katılmadılar çünkü müsaade etmedik. Şimdi kalabalık bir grup ile buraya  geleceklerini duyuyoruz, inşallah gelmezler. Pir ve Üstün'ü misafirim olarak  evimde ağırlarım ama asla cenaze ile ilgili provokasyon ve reklam  yaptırmayacağız" dedi. 
 
Fazlı Çapoğlu, cenazeyi de herhangi bir provokasyon olmaması için  sabah namazı sonrası saat 07.30'da defnettiklerini anlatarak, "Biz devletin  bekası için ne gerekiyorsa onu yapacağız biz asla provokasyona taviz  vermeyeceğiz. Burası Suruç değil, burası Of'tur" diye konuştu
 

Anahtar Kelimeler:
SuruçCENAZEAileTorak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183