Öne Çıkanlar kent yaşam kartal belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Zabıta teşkilatında çalışan personele hizmet içi eğitim verildi

Bağcılar Belediyesi, vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Zabıta Müdürlüğü personeli hizmet içi eğitimlerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Bağcılar Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından 8 Ekim – 1 Kasım 2019 tarihleri arasında seminer düzenlendi. Meclis Salonu’nda gerçekleşen programa 2 grup halinde 130 zabıta personeli katıldı.





Zabıta personelinin çalışma alanlarındaki iş stresinden kaynaklanan öfke kontrolü, iletişim becerilerini geliştirme ve psikolojik destek amaçlı yapılan seminerde alanında uzman eğitmenler sunum yaptı. Yoğun katılımın yaşandığı seminerde çalışanlara; zabıta yönetmeliği, tebligat kanunu, iş yeri mevzuatı, kabahatler kanunu, belediye kanunu, büyükşehir belediye kanunu, 1608 sayılı kanunu, rapor ve tutanak hazırlama, çevre kanunu, imar kanunu, gecekondu kanunu, tüketici kanunu, 2908 sayılı trafik mevzuatı konuları yanı sıra stres ve öfke yönetimi eğitimleri verildi. Uygulanacak usul ve esaslarla ilgili kuralları anlatan uzmanlar, kendilerine yönlendirilen sorulara da cevap verdi.
Özellikle zabıta personeline öfke kontrolünün nasıl olması gerektiği anlatıldı. Stres ve öfke oluşumunun sebeplerinin neler olduğu ve ortaya çıkan sonucun olumlu olumsuz yönleri değerlendirildi. Öfke ve stresin hayatın bir parçası olduğu ancak bununla baş etmenin mutlaka öğrenilmesi gerektiği belirtildi.





Hizmet içi eğitimi önemsediklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Görevini en iyi şekilde yapan zabıta ekibimiz eğitimle birlikte vatandaşlarımızla arasındaki bağı güçlendirecek. Zabıta Müdürlüğü personelimize eğitimlerimiz önümüzdeki günlerde farklı başlıklarla devam edecek” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183