Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Yardımlar Suriyeli çocuklara ulaştı

Geçtiğimiz yıl ocak ayında kendi üyelerinden topladıkları ile birlikte STUF Dünya Tayvan İş İnsanları Vakfı’nın yardımlarını da Kilis Öncüpınar Kampı’na ulaştıran MHGF, bu yıl da kamp dışındaki Suriyeli çocuklar için 10 bin mont verdi. STUF Dünya Tayvan İş İnsanları Vakfı’nın Tayvan’dan getirdiği montların bir kısmı Kilis’te düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine verildi. Törene, MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk ile birlikte Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Yaser Tai-hsiang Cheng, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, STUF Dünya Tayvan İş İnsanları Vakfı CEO'su Jeff Hung-Chih YAO ve Avrupa Tayvan Ticaret Odası Başkanı Chaolun Aracı ile MHGF Yönetim Kurulu ve Tayvanlı STUF Vakfı’nın üyeleri katıldı.



Aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu çocuk ve kadınlara mont, bot ve kışlık giysilerin dağıtıldığı törende konuşan MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, geçtiğimiz yıl Tayvan Büyükçelçiliği ile birlikte Kilis Öncüpınar Kampı’ndaki Suriyeli misafirlerlere yardım için geldiklerini belirterek, “MHGF’nin düzenlediği kampanyaya STUF Dünya Tayvan İnsanları Vakfı da giysi bağışı ile katkıda bulunmuştu. Bu yıl bir yardım programı daha planladık” dedi.

KAYA: YARDIMLAR TAM ZAMANINDA YETİŞTİ
Belediye olarak başlattıkları ‘Bir Mont, Bir Bot’ kampanyasında ‘tam montumuz bitti’ dedikleri bir anda MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk’ün arayarak kendisine bu güzel haberi verdiğini belirten Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara Tayvan'ın, Türkiye’ye binlerce kilometre uzak olmasına rağmen Suriyelilere yardım yaptığına dikkati çekerek, "MHGF Başkanımıza, Türk Kızılayı ekibine, Büyükelçiye ve yardımlardan dolayı Tayvan halkına sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Senay BADUR / Kent Yaşam


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183