Öne Çıkanlar istanbul Kartal Belediyesi Bağcılar Belediyesi Türkiye Kentsel dönüşüm

Bu haber kez okundu.

”Türkiye afet konusunda sınıfta kaldı”

 

KARTAL- İnceleme boyunca Başkan Altınok Öz’e AKUT Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki ile birlikte Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak ve Sivil Savunma Birim Sorumlusu Yasin Sülük eşlik etti. Altınok Öz ve beraberindekiler, Esentepe Mahallesi’ndeki Sivil Savunma biriminin merkezi olacak binada incelemelerde bulundu.

 

“KARTAL’DA CİDDİ BİR RİSK VAR’

 

Öz, tüm Türkiye’nin olduğu gibi Kartal’ın da ciddi bir afet riski taşıdığını ve Kartal Belediyesi’nin her zaman bu riski ciddiye aldığını söyledi. AKUT’un Türkiye’de özellikle arama kurtarma konusunda ciddi çalışmalara imza attığını vurgulayan Öz, “Bugün AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ile birlikte Sivil Savunma birimimizin yeni binasında incelemelerde bulunduk. Bu bina aynı zamanda bir eğitim binası olarak kullanılacak. Türkiye, yakın tarihinde maalesef afet konusunda sınıfta kalmıştır. Geçmişten ders çıkarmak zorundayız.Yerel yönetimlere bu konuda ciddi görevler düşüyor. Deprem dönüşüm çalışmaları sayesinde şu ana kadar 45 bin 474 Kartallının hayatını kurtardık. AKUT’un tecrübesi ve fikirleri bizim için çok değerli. Bugün Sivil Savunma binamızda AKUT Başkanımız Nasuh Mahruki ile birlikte fikir alışverişinde bulunduk. Kendisine bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

Kent YAŞAM

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183