Öne Çıkanlar Kentsel dönüşüm Kabak çekirdeği Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

TÜKD’nin yeni Başkanı Hülya Yüksel

 

Beş yıldan beri genel başkanlık görevini yürüten Prof. Dr. Erbatur, genel kurulda dernek üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, “Üniversiteli Kadınlar Derneği çok köklü bir dernek. Köklü bir dernek olunca sorumluluklar da çok oluyor. Bu onurlu ve gururlu görevi bugün bir başka arkadaşıma devredeceğim. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü böyle işler hep bir bayrak yarışıdır. Herkes bir diğerinden aldığı bayrağı daha yükseğe çıkarmaya çalışır. Görevi devraldığımızda şube sayısımız 23'tü, şuan 26 şubemiz bulunuyor. Aslında amacımız her şubenin bir kardeş şube kurulmasını sağlamasıydı ancak bu mümkün olmadı. İnşallah yeni dönemde bu hedefimize ulaşırız. Ne kadar mutlu ki bize böyle onurlu bir derneğin üyeleriyiz ” dedi.

ÇÖZMEK İÇİN KÜRESEL DÜZEYDE ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”

Divan Başkanlığını Av. Nazan Moroğlu’nun yaptığı Taksim Point Otel’deki genel kurula katılan Graduate Women İnternational (GWI) Başkanı Geeta S. Desai de kadın sorunlarına dikkat çeken bir konuşma yaptı ve küresel ekonominin kadınları daha çok ezdiğini belirterek, kadınların uluslararası anlamda şimdi çok daha fazla işbirliği yapması gerektiğini vurguladı. Desai,“GWI Kurulu, Türkiye’de ekonomik ve sosyal açıdan zor zamanlar olduğunun farkında ve TÜKD’nin bu ekonomik ve sosyal engellere rağmen cinsiyet eşitliği, kadın ve kız çocuklarının eğitimi için çalıştığını biliyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Ancak üyelerimizle sadece gurur duymak yeterli değildir. Kendi ülkelerindeki hedeflerine ulaşmalarında onlara destek olmak için üyelerimizle birlikte çalışmamız gerektiğini de biliyoruz.

Kadınların sadece kendi ülkerindeki sorunları ele almaya çalışarak bir fark yaratmayacağını anlamamız gerekir. Ülkemizdeki sorunları çözmek için küresel düzeyde çalışmak zorundayız ve şimdi her zamankinden daha fazla, ülke sınırlarını aşarak birlikte çalışmak zorundayız.  Sorunlarımızı diğer ülkelerdeki kadınlarla paylaşmalıyız, araştırma, savunuculuk ve eylem konularında işbirliği yapmalıyız.”

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183