Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi Ediyor SAGEM ITVS ab

Bu haber kez okundu.

“Şimşek çakmaları depremle bağlantılı..!”

 

Dünyanın değişik yerleri ile Türkiye’de meydana gelen depremleri çok az zaman ve derece sapmasıyla doğru tahmin eden emekli öğretmen Kadir Sütçü, son olarak Aydın`ın Kuşadası ilçesi açıklarında meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremi önceden tahmin ederek uyarıda bulundu. Sütçü, daha büyük bir depremin olma ihtimali bulunduğunu da belirterek geçen hafta yağan yoğun yağmurla birlikte meydana gelen 43 bin 388 şimşek çakmasının ve elektrik yüklü bulutların deprem uyarısı veren kayaçların sürtünmesinden kaynaklı meydana geldiğini iddia etti.

 

‘BASINI UYARDIM’

 

Kadir Sütçü, “Geçen yıl 18 Temmuz’da 6 bin 726 şimşek olayı meydana geldi. 21 Temmuz’da da Gökova Körfez’inde 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelince, ben aralarında bir ilişki kurma ihtiyacı duydum. Son yağmurlar sırasında ise Marmara Bölgesi’nde 43 bin 388 şimşek çaktı. Bununla ilgili mutlaka bir deprem gerçekleşeceğini düşünüp, basını ve SMS üyelerimizi dikkatli olunması konusunda uyardım. Ancak Aydın’da meydana gelen deprem, 43 bin 388 şimşek ve yıldırım düşmesine isabet edecek bir deprem değil, yani yakınlaşmasına rağmen bu depremin küçük geldiğini söyleyebiliriz” dedi.

 

“DAHA BÜYÜK DEPREM OLASILIĞI VAR”

 

Daha büyük bir deprem beklediğini ifade eden Kadir Sütçü, “Acaba ‘daha büyük bir deprem meydana gelir mi?’ diye endişemiz var. Olma ihtimali de yüksek. Çünkü 43 bin 388 şimşek çakması ile elektrik yüklü bulutların kayaçların sürtünmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Her ne kadar meteoroloji uzmanları buna inanmasa da peş peşe çıkan bulutlar, var olan bulutlara çarparak elektriklenme yaratıyor. Bu elektriklenme nedeniyle de şimşek ve yıldırım düşmeleri bir başka yerdeki depremin  göstergesi oluyor” diye konuştu.

 

YUNANİSTAN VE

GÜNEY BÖLGELERİNİ İŞARET ETTİ

 

Yakın bir zamanda olması muhtemel bir deprem için de Marmara Bölgesi`nden ziyade Yunanistan ve güney bölgelerimizde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyleyen Kadir Sütçü, “Eğer bizi alttan sıkıştırıyor olsa büyük depremi hemen Marmara’da beklemek gerekir ancak biz yüzeyden ve kayaçlardan ötürü bir sıkışma olduğunu görüyoruz. Geçen yıl da böyle bir durum oldu ve13 saat önceden Gökova Körfezi’nde bir deprem olacağını söyledim ve oldu” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183