Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Sarıkamış Şehitleri Unutulmadı

 

Bundan yüz üç yıl önce 22 Aralık 1914’te başlayıp, 18 gün süren ve 90 bin kahraman Türk askerinin soğuk hava şartlarından dolayı donarak ve hastalanarak şehit düştüğü Sarıkamış harekatı, Kağıthane’de anıldı. Tarihin en üzücü olaylarından biri olarak nitelenen Sarıkamış harekatından fotoğrafların olduğu sergi, belgesel gösterimi, kum sanatı gösterisi ve Halk Müziği sanatçısı Recep Ergül’ün cephe türkülerini seslendirdiği konserden oluşan programa vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi.


TEŞEKKÜR ETTİ

Geceye sergiyi gezerek başlayan vatandaşlar serginin ardından yaklaşık iki saat boyunca devam eden programı ilgiyle takip etti. Kum sanatı gösterisinin büyük bir beğeni topladığı gecede kum sanatı ile hem Sarıkamış hem de Afrin harekatının canlandırılması izleyicilerden büyük alkış aldı.Programı vatandaşlarla birlikte izleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç gecede emeği geçenlere teşekkür ederek, Sarıkamış harekatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü Afrin harekatına değinerek, Sarıkamış şehitlerinin torunlarının bugün Afrin’de mücadele ettiğini belirtti. Türk Milleti’nin birlik olduğu zaman üstesinden gelemeyeceği bir sorunun olmadığını belirten Başkan Fazlı Kılıç, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diledi.


Tuncay Dağlı/Kent Yaşam

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183