Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Özel Çocuklar İçin Güzel Çalışmalar

 

Down Sendromlu ve Zihinsel Engelli bireylerin yeteneklerini ortaya çıkaracak ve geliştirecek, tiyatro, müzik, dans, radyo, televizyon, resim, fotoğrafçılık, sahne makyajı ve kostüm gibi dallarda karma eğitim verecek, onları iş hayatına hazırlayarak meslek edinecek eğitimlerin verileceği sanat akademisi projesi vatandaşlara anlatıldı.


‘TOPLUMSAL DUYARLILIK’

Sendromlu ve zihinsel engelli çocuklara daha kaliteli bir yaşam sunmak için sadece devlet kurumlarının vereceği sınırlı desteklerle yetinmeyip, toplumun duyarlılığını da harekete geçirmeleri gerektiğini ifade ederek düşüncelerini aktaran Lions Kulübü 5. Bölge Başkanı Halim Kızılırmak, 2018 Türkyiyesi’nde ne yazık ki hala Down Sendromlu ve zihinsel engelli bireylerin normal bireyler gibi yaşamlarını sürdüremediğini söyledi. Kızılırmak ayrıca çocukların eğitim çağına geldiklerinde, normal çocuklar gibi sosyal hayata katılamamak, normal eğitim veren okullara kabul edilememek, kabul edilen okullarda da diğer ailelerin bilinçsizce kendi çocukları ile aynı sınıfta okumalarına karşı çıkılmasıyla karşılaştıklarını söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183