Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

“Onun Adı Cumhuriyet Olmaz”

 

BÜYÜKÇEKMECE- Gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayan Akgün sansür konusuna değinerek şu şekilde konuştu: “24 Temmuz Türk basın hayatında çok önemli bir gündür. Sansürün kaldırıldığı bir tarih olarak söylenebilir. Türkiye Cumhuriyeti demokratik kurallar açısından taçlandırılıp zenginleştirilemediği için sansür 110 sene önce kalkmış olsa dahi maalesef bugün de yarın da hayatımızda devam edecek ve basınımız adına bir kanayan yara olarak gündemden düşmeyecektir. Bu nedenle 24 Temmuz basın hayatımızla ilgili düşünenlerin, yazanların beynindeki fikirleri yazısına aktarmasında bütün engellerin kaldırılması bütün düşünebilen herkesin ortak beklentisidir. Toplumun ahlak hayatını, vatanın birlik ve beraberliğini zora sokan işleri sansürlersiniz. Eğer Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandıramıyorsanız onun adı Cumhuriyet olmaz. Onu taçlandırdığınız zaman basının sansürü zaten olmaz.”

 

‘LOZAN’DA CUMHURİYET’İN TAPUSUNU ALDIK’

 

Gazetecilerin sorularını cevaplayarak günün anlam ve önemi nedeniyle 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması’na değinen  Akgün, “24 Temmuz bu ülkenin en önemli günüdür. Çünkü biz 24 Temmuz’da Lozan’la Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunu aldık. 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması olmasaydı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da olmazdı. Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya tarafından tasdik edilmiş olan tapusu Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümü de tüm ulusumuza kutlu olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183