Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi Ediyor SAGEM ITVS ab

Bu haber kez okundu.

“Onlara daha güzel bir ülke bırakalım”

 

DİSK’İN BAŞVURUSU GÜNDEME GELDİ

696 sayılı KHK'da yer alan "Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması” koşulu nedeniyle, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. Maddesi çerçevesinde istihdam edilmiş olan eski hükümlü alt işveren işçilerinin kadroya alınmalarında önemli sıkıntılar yaşanmıştı. Binlerce işçinin işsiz kalma tehlikesine dikkat çeken DİSK bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuruda bulunmuştu.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başta olmak üzere hükümet üyeleriyle yapılan görüşmede, eski hükümlü alt işveren çalışanlarının durumuyla ilgili DİSK'in başvurusu gündeme getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, konuyla ilgili bir çalışmayı bu hafta gündeme alacaklarını iletti.

‘ÜLKEMİZE YAKIŞMIYOR’

"Çocuk İşçiliği ile Mücadele Deklarasyonu” töreninde de bir konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk kez toplandığı 23 Nisan 1920 tarihini, çocuklara bayram olarak armağan eden bir ülkeye yakışmayan bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu verilerle ortaya koydu ve "Bize düşen görev, çocuklarımıza daha aydınlık, daha umutlu, insanca yaşayacakları bir gelecek sunmaktır” dedi.

Kent YAŞAM

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183