Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Onlara Belediye Sahip Çıkıyor

 GÜNGÖREN- Sokak canlarına yönelik bilinçli ve özverili çalışmalarla hayvan severlerin takdirini kazanan Güngören Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, her canlının olduğu gibi sahipsiz sokak canlarının da yaşam hakkının olduğunun şuuruyla çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, kendilerini savunamayan sokak canlarını koruma, tedavi etme ve onlara daha iyi yaşam koşulları sağlamanın yanı sıra sahiplendirme noktasında da çalışmalar yürütüyor.

‘TEDAVİLERİNİ YAPIYORUZ’                                                                     

Sokak canları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Veteriner İşleri Müdürü Ahmet Sağırlı: “Minik dostlarımızın tedavi, beslenme, barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla haftanın 7 günü sabah 8.30 ile 00.00 saatleri arasında ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Sokak hayvanları için daha sağlıklı ve hijyenik koşullar oluşturmak amacıyla rehabilitasyon merkezimiz tamamen yenilendi. Merkezde, sokak hayvanlarının sürekli ve düzenli olarak aşı, bakım ve muayenelerini yapıyoruz. Sahipsiz, yaralı, güçten düşmüş, bakıma muhtaç hayvanlar; sokaktan alınıp gerekli tedavi ve bakımları yapılmak üzere merkezimize getiriliyor ve künyeyle kayıt altına alınıyor. Merkezde misafir edildiği sürede sokak canlarının çip takma, kuduz aşısı, kısırlaştırma ve ihtiyaç durumuna göre tedavi işlemleri tarafımızca yapılıyor. Bu mikroçip uygulaması sayesinde hayvan tekrar rehabilitasyon merkezine getirildiğinde kaç yaşında olduğu, yapılan aşılar, geçirdiği hastalıklar, tesise kaç defa getirildiği gibi bilgiler de takip edilmiş oluyor. Rehabilitasyon merkezinde rehabilite edilen canlar gerekli işlemler yapıldıktan sonra tekrar alındığı yere, doğal ortamlarına bırakılıyor” şeklinde konuştu.

‘YÜZLERCESİ YENİ YUVALARINA KAVUŞTU’

Sadece 2018 yılının ilk yarısında; rehabilitasyon merkezinde ve anında müdahale ile bin 140 sokak canının tedavisinin yapıldığı,  94 sokak canınaPostoparatif Bakım uygulandığı (ameliyat sonrası yapılan ilaç tedavisi), 61 kediye, 44 köpeğe 105 kuduz aşısı yapıldığı, 94 sokak hayvanının kısırlaştırıldığı, 731 sokak hayvanına anti parazit tedavisi uygulandığı, 186 kediye, 14 köpeğe toplamda 200 minik dostumuza mikro çip takılarak kayıt altına alındığı bilgisini veren Ahmet Sağırlı; hayvan sever vatandaşlar ve gönüllü kuruluşlar ile de çalışmalar yürüterek hayvanların sahiplendirilmesi ve sıcak yuvalara kavuşmaları için çalıştıklarını ifade etti. Bugüne kadar yüzlerce hayvanın sahiplendirildiğini ifade eden Sağırlı, sadece 2018 yılının ilk yarısında 31 sokak canının sahiplendirildiğini söyledi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183