Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

LÖSEV’İN KAHRAMANLARI YAZ ETKİNLİKLERİNDE

  LÖSEV – Lösemili Çocuklar Vakfı 18 senedir binlerce lösemili ve kanserli çocuğun tedavisini üstlendi, maddi ve manevi yardım ulaştırdı, moral verdi. LÖSEV ile birlikte lösemili çocuklar da büyüdü, sağılığına kavuştu ve yaz etkinlikleri kapsamında kendileri ile aynı kaderi paylaşan kardeşleri ile bir araya geldi. Her sene düzenli olarak devam eden farklı etkinliklerde hem aileler hem de lösemili çocuklar yeni dostlukların ilk adımlarını attı.

Ekonomik zorluklar içinde uzun bir tedavi sürecinden geçen lösemili çocuklara hastalıkları boyunca destek olan LÖSEV, tedavisi tamamlanmış çocuklar için sağlıklı gelişimin sadece bedensel tedaviyle olmayacağını biliyor. Bu sebeple de her sene, yine ekonomik zorluklar nedeniyle tatil yapamayan çocuklarla ile çeşitli etkinliklerde bir araya geliyor. LÖSEV, çocukların hem bir arada eğlenceli vakit geçirmelerine, hem aktivitelere katılmalarına, hem de kısa ve eğlendirici eğitimlerle kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyor. Aynı kaderi paylaşmış fakat birbirini tanımayan 25 çocuğun bir araya geldiği ve İstanbul Anadolu Yakasında bir AVM’nin oyun alanında yapılan etkinliklerde çocuklar yaz etkinliklerine hızlı bir giriş yapmış oldu.

HEM HASTANE GÜNLERİNİ UNUTUYORLAR HEM DE YENİ DOSTLUKLAR KURUYORLAR

Çocukların farklı meslek gruplarını deneyimledikleri eğlence merkezi ile başlayan yaz etkinlikleri doğa keşifleri ve gezileriyle devam edecek. Etkinliklerde temel hedef çocukların yıl boyunca geçirdikleri zor günlerin yerini neşeli günlere bırakması ve arkadaşlığın değerinin anlaşılabilmesi.

Bu amaçlarla düzenlenen etkinliklerin ilkinde konuşan Nisanur G. (9), “LÖSEV’in etkinlikleri ile birçok çocukla tanışıyorum ve hepsi ile arkadaş oluyorum. Şimdiden bir sürü arkadaşım oldu. Bir de çok keyifli oluyor hatta oyunlar oynamak en güzel yanı” dedi. Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal ÖN yatığı açıklamada, “Yaz aylarının gelmesi ile birlikte hem lösemili çocuklarımız hem de aileleri zorlu bir yılı daha geride bıraktı. Bu doğrultuda bizim temel hedefimiz çocuklarımızın zihninde kalan hastane anılarının yerini alacak en güzel anılar edinmelerini sağlamak. Bu arada çocuklar eğlenirken aileler de tanışıp sohbet etme ve tecrübelerini paylaşma fırsatı yakalıyorlar. Bu sayede gerçekten hem çocuk hem de aileler önemli dostluklar edinmiş oluyor” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183