Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi Ediyor SAGEM ITVS ab

Bu haber kez okundu.

“Kurşun sıkmayı değil, kurşun dökmeyi biliyorum!”
Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ne kurşun döktüğünü söyleyerek, kullandığı malzemeleriyle poz veren Çetinkaya, “Kurşun nazara karşı korunmak için yapılan bir inanç, ötesinde iç huzuru yakalamak için bir araçtır. Ben her yere kurşun dökerim. Leyla Gencer’e de kurşun döktürdüğüm doğrudur. Yeni bir ev, yeni bir araba alınca da kurşun dökerim, yeni bir projeye başlayınca ve yeni bir fikri hayata geçirince de bunu yaparım” diyerek konuşmasını sürdürdü.
“Bilimsel bir karşılığı var mı, yok mu bilmiyorum” diyerek açıklamalarını sürdüren Çetinkaya, Sivaslı babaannesinin kurşun döktüğünü söyleyerek, “Babaannemin yaşadığı dönemin bir geleneğiydi belki ama kurşun döktüğü bir tenceresi ve kepçesi vardı. Belki de eski dönemlerde bilimin ve teknolojinin eksikliği nedeniyle nazar olgusuna inanılıyordu ve bu yolla bertaraf edildiğine inanılıyordu. Ben de bilimi ve teknolojiyi en faydalı şekilde kullanmaya çalışırken; hem iç huzuru, hem de bu inancı hayatımın içinde yaşıyorum” dedi.




“Ayrıca herkes bildiği şeyi yaparmış. Ben de kurşun sıkmayı değil, kurşun dökmeyi biliyorum” diyen Nurhan Çetinkaya, her yerde nazar olabileceğini, insanın kendi kendine bile nazarı değebileceğini esprili bil dille söyledi.
Leyla Gencer Opera ve Kültür Merkezi’ne kurşun döktürdüğünü duyanların bunu espiri kaynağı yapmalarınada neşe içinde cevap veren Nurhan Çetinkaya, “Kurşun sıktı diyeceklerine, kurşun döktürdü diyerek insanları güldürmüş olmakta beni mutlu etti” dedi.

Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183