Öne Çıkanlar Kentsel dönüşüm Kabak çekirdeği Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Kılıçdaroğlu’ndan Hazinedar açıklaması

 Bilindiği gibi Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar geçtiğimiz günlerde Anayasa’nın 127’inc maddesinin verdiği yetki doğrultsunda İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmış bakanlık tarafından yapılan açıklamada ,”Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır” denilmişti.

‘AİLELERİ KARIŞTIRMAYIN’

Görevden uzaklaştırılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Hazinedar ise yaptığı basın açıklamasında, “Milletin verdiği emaneti ancak millet alır. Beşiktaş halkının emanetini temsil ediyorum. CHP'nin en yüksek oy almış şehrin belediye başkanıyım. Herkesin büyük bir iştahla baktığı şehrin belediye başkanıyım. Değil ben, ailemde, sülalemde hiç bir cemaate mensup tek bir kişi bulamazlar. Bu terör örgütünün organizasyonuyla hiç bir şekilde işimiz olmamıştır. Ne şahsımın ne de ailemin. Bu soruşturma aynı zamanda eşime, evladıma da yönlendirilmiştir. Pasaportları ellerinden alınmıştır. Aileleri bu işe karıştırmayın. Belediye başkanı sıfatımla ilgili hakkımda tek bir soruşturma açılmamıştır. 16 müfetttiş ve teftiş görevlesi geldi belediyeye. Tek bir şey bile bulamadılar” dedi.

 ‘ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK’

Hazinedar, belediyenin defalarca soruşturmadan geçirildiğini belirterek “Belediyemizde son iki yıldır 180’i aşan ön inceleme, araştırma ve soruşturma yapılmıştır. Türkiye’de hiçbir belediye bu kadar teftiş edilmemiştir. Türkiye rekoru ile seçilmiş bir belediye başkanı olarak, bir rekoru da teftiş edilmekle kırdık. Ataşehir Belediye Başkanının görevden alınması ile hedefe konulan isim oldum. Buna uygun olarak belediyeye mülkiye müfettişleri geldi. Şu anda 16 müfettiş ve teftiş görevlisi bir ayı aşkın süredir belediyeyi denetliyor. Son döneme kadar yapılan bütün teftişlerden anlımızın akıyla çıktık. Bugüne kadar hiçbir şey bulamadılar. Şu an bulmakla görevlendirilmiş kişiler inceleme yapıyor. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Bu hukuk onlara da lazım olacak. Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarından sonra, devlet hatayı bir defa yapabilir. Yeni hatalar onlardan öğrenilmiş şekilde devam etmektedir. Bıçak kemiğe gittikçe dayanıyor. Yapılanların beşeri adalette, ilahi adalette hesabı verilecektir. İftiraya uğramak çok kötüdür” ifadelerini kullandı.



FERİŞTAHINIZ GELSE VAZGEÇMEM

Son olarak Beşiktaş Belediyesi önünde Murat Hazinedar ile beraber açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konu ile ilgili olarak çarpıcı açıklamar yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Biz hesap vermekten kaçınmayız. Bizi incelediler, hay hay incelesinler. Varsa bir şey hepimiz hesap soralım, ama yoksa ödüllendirelim. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletine güveniyoruz ama hükümet devlet olmaya kalkarsa devlet yara alır. Varsa yolsuzluk hep beraber üstüne gidelim, yoksa neyin üstüne gideceksin? Bizim evlerimizde ayakkabı kutusu yok, bizim belediye başkanlarımızın Man Adası'nda şirketi de yok... Bu ülkede kadın, yeni doğan çocuk, çiftçi, esnaf vergi veriyor. Kendisi ve yakınları vergi cennetlerinde şirketler kuruyor. Her konuşmama tazminat davaları açıyorlar. Sanıyor ki Kılıçdaroğlu vazgeçecek. Feriştahınız gelse vazgeçmem” ifadelerini kullandı.


Bilal ÇIĞRIM-Fidan UĞUR/ Kent Yaşam

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183