Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

KERİMOĞLU’NA BAKIRKÖYLÜ'DEN REFERANDUM TEPKİSİ!

 Referandum halkın iradesini belirlemek amacıyla yapılan oylamadır” diyerek tepkisini dile getiren Çevre Dostları Derneği Başkanı ve STK Platformu Onursal Başkanı olan Ülker Durukan, Başkan Kerimoğlu’ndan 2 yıl önce sahiller için referandum yapmasını istediklerini ama bir türlü yapmadığını söyledi.

Davası devam eden bir alanla ilgili referandum yapmak yasalmıdır…
Alt yapı ruhsatı verip, üst yapı ruhsatıyla ilgili mahkemeye gidilmesini de inandırıcı bulmadığını belirten Durukan, “Davası devam eden bir alanla ilgili referandum yapmak yasalmıdır” diye sordu. Halk istiyor diye referandum yapmanın, halkı kullanmaktan başka bir şey olmadığını da sözlerine ekleyen Durukan, “Referandum yapılacaksa bu 5 gün öncesinde açıklanmaz. Aylar öncesinden bunun bilgisi verilir, Sivil Toplum Kuruluşları vatandaşları bilgilendirirdi. Durumun ne olduğu halka açıklanırdı. Kim neye, ne için oy vereceğini bilmeden referandum mu olur” diyerek belediye yönetimini eleştirdi.Belediye yasal hakkı olan ‘Yürütmeyi Durdurmayı’ neden kullanmadı?
“Alt yapı ruhsatını belediye vermezse, üst kurum verir ve ruhsat parasını da onlar alır. Belediye bu durumda ruhsat harcından olurdu” gibi kamuoyunu yanıltan iddialarında ortallıkta kol gezdiğini ifade eden Ülker Durukan, “O halde ruhsatı verdikten sonra yasal hakkı olan yürütmeyi durdurma hakkını kullansaydı. Sen yasal hakkını kullanma, halkı öne sür. Bu olacak iş mi” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Halk Kerimoğlu’na inanmıyor!
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da bu referandumda taraf olduğunu söyleyen Ülker Durukan, “Biz bunu kabul etmiyor ve kınıyoruz. Belediye bu durumda mahkemeye veren taraf, Dati karşı taraftır. Referandumu tarafsız kişi yapmalı ki bizde inanalım. Karşılıklı tarafların çirkin pazarlıklarının döndüğünün iddia edildiği bir ortamda kim neye inanacak? Bu durumda halk Kerimoğlu’na inanmıyor. Eğer bir referandum yapılacaksa ilçe kaymakamı yapmalıdır. Buranın öncelikli mülki amiri odur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183