Öne Çıkanlar Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kentsel dönüşüm Kabak çekirdeği güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

KARTAL BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Kartal’ın 20 mahallesinde çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda Nisan ayı boyunca yol bakım faaliyetlerinden asfaltlama çalışmalarına ve altyapı çalışmalarına kadar pek çok farklı alanda hizmetlerini sürdürdü. 

2 bin 57 metre yol bordürü döşemesi, 3 bin 610 metrekare kilit taşı döşemesi yapıldı

Kartal Belediyesi teknik personelinin yerinde yaptığı tespit ve değerlendirmeler sonucu aciliyet durumları dikkate alınıp programlanarak Yol Yapım Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından geçtiğimiz ay muhtelif cadde ve sokaklarda 2 bin 57 metre yol bordürü döşemesi gerçekleştirildi. Yapılan tamir ve tadilat ile yol açma ve benzeri çalışmalardan dolayı ortaya çıkan 510 metreküp moloz ve hafriyat toplandı. Yeni açılan ya da var olan yolların tamir ve bakımı için toplam 593  metreküp bypass, stabilize ve 65 metre küp mıcır serildi, bozulan ya da hasar gören kaldırımların yapım veya tamiri için 3 bin 610 metrekare kilit taşı döşendi. 


564 metre asfalt kesimi yapılıp 876 metre asfalt açıldı

Yol Yapım Amirliği’ne bağlı ekipler, çeşitli cadde ve sokaklarda 6 adet kanal bacası,23 baca tamiri yaparak 194 yeni yağmur suyu ızgarası yapımı, 4 yağmur suyu ızgara tamiri ve 74 yağmur suyu ızgara temizliği gerçekleştirdi. Ekipler, araçların kaldırımlara parkını önlemek amacıyla yerleştirilmiş sınır elemanlarından 70’inin tamirini de gerçekleştirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden gelen talep doğrultusunda çeşitli cadde ve sokaklarda 20 çöp konteyner yeri yapan Yol Yapım Amirliği ekiplerinin çalışmaları ve ihaleli işlerle birlikte gerçekleştirilen diğer işlerin dökümü ise şöyle: Toplam bin 208,60 metre yağmur suyu kanalı yapılarak asfalt yollarda yapılan alt yapı kazı çalışmaları için 564 metre asfalt kesimi ve 312 metre tranşe kazısı olmak üzere 876 metre asfalt açıldı.

Mavi Masa’ya gelen vatandaş başvurularını da değerlendiren Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, toplam 56 başvurunun 56’sının gereğini yerine getirildi. Ayrıca Başbakanlığa BİMER üzerinden iletilen 2 başvurunun 2’sinin gereğinin yine Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapıldığı ve işlemlerinin devam ettiği belirtildi. 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183