Öne Çıkanlar istanbul Kartal Belediyesi Bağcılar Belediyesi Türkiye Kentsel dönüşüm

Bu haber kez okundu.

Kara: Gizlimiz saklımız yok

 ÇATALCA- Açılış konuşmasını Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı ve Örcünlü Mahalle Muhtarı Halil Aydın’ın yaptığı toplantıda Başkan Cem Kara, Belediye satışları, Hamzalı ve Karamandere Barajları, Taş ve Kum Ocakları, derneklerin faaliyetleri, Muharip Gaziler Derneği’nin kapatılması ve emlak artış oranları beyanları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘ÖMRÜM HİTMETLE GEÇTİ’

Başkan Kara sözlerinde, “Ben 17 yaşında devlette çalışmaya başladım. Şu an 56 yaşındayım. O zamandan bu zamana geçen sürecin tamamı kamuda devlete, bu ülkeye, vatana millete hizmetle geçti. Benim aklım başka siyasetçiler gibi kıvırma işlerine kafadan bir şeyleri sallama işlerine, elimde bilgi belge olmadan konuşma işlerine yatkın değildir. Ben 33 senelikte evliyim ne eşime ne çocuklarıma ne 25 senelik öğretmenlik yaptığım süreçte öğrencilerime ve velilerime de yalan söylemiş bir insan değilim” ifadelerine yer verdi.

‘HEPSİNİN MECLİS KARARI VARDIR’

Satışlar konusunda İstanbul’un en büyük ilçesinin en küçük bütçe ile yönetilmesinin zorluklarını dile getiren Başkan Kara, sözlerinde konuya şu ifadelerle açıklık getirdi: “Ekonomik zorlukların üstesinden gelmek, ailelerin dirliğini birliğini sağlamak ve aileyi bir arada tutabilmek için herkesin yapacağı gibi bizlerde belediye olarak dara düştüğümüzde yer satmak ya da bankadan kredi almak durumundayız. İstediğiniz gibi kredi her zaman alamazsınız, yasalara göre belediyeler bir yıl içerisinde bütçesinin %10’u borçlanabilir. Dolayısıyla yer satmak durumunda kalıyorsunuz ama yer satarkende kimsenin geleceğini sattığımız yok. Sattığımız yerler çoğunlukla, bizim yönetimimiz sırasında,yani 9 yıllık süreç içerisinde bizim belediyeye kazandırdığımız mallardır.Ne hilemiz ne hurdamız, ne gizlimiz kapaklımız yok, hepsinin meclis kararı vardır, meclis karar vermiştir uygun görmüştür.”

‘VATANDAŞIMIZIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM’

Çatalca Belediyesinin mal varlığı anlamında güçlü bir belediye olduğunu belirten Başkan Cem Kara, konunun nakit sıkıntısı olduğuna vurgu yaparak, hizmet için 532 metre kare otopark alanının satışa çıkmasına ses çıkaranların Mehmetçik Meydanına 10 bin metre kare ücretsiz otopark yaptığını görmezden gelmesini vatandaşların takdirine bıraktı. Çatalcalılarla birlikte Çatalca’da taş ve kum ocakları açılmaması için mücadele verdiğini belirten Başkan Cem Kara sözlerinin devamında Hamzalı ve Karamandere Barajları hakkında ki bilgileri muhtarlarla paylaştı.

Senay BADUR-Kent YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183