Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi Ediyor SAGEM ITVS ab

Bu haber kez okundu.

İSTANBUL’DA DENİZE GİRİLECEK YERLER GÜVENLİ Mİ?

Yaz sezonunun başlamasıyla vatandaşların serinlemek veya tatil amaçlı İstanbul’da denize girilecek yerlere akın ettiğini ancak denize girilecek yerlerin güvenliği ve temizliği konusunda sorunlar yaşandığını hazırladığı yazılı önergeyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunan CHP İBB ve Bahçelievler Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, sorunların çözümü konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ne tür çalışmalar yaptığını sordu. 

‘SAHİLLERDE ÇOK FAZLA SORUN VAR’

Merter, hazırladığı yazılı önergesinde şu ifadelere yer verdi. “Yaz sezonu ve sıcak havaların başlamasıyla yurttaşlar sahil bölgelerinde denize girmektedir. Denize girilmesi gereken bölgeler olduğu gibi girilmemesi gereken bölgelerde olduğu bilinmektedir. Sezon boyunca her yıl çok sayıda deniz kazası yaşandığı ve birçok yurttaşımızın hayatını denizde boğularak kaybettiği de maalesef bilinmektedir. Özellikle yaz mevsimiyle on binlerce İstanbullunun Yeşilköy, Florya, Büyükçekmece, Silivri ve Menekşe Sahillerine akın ettiğini, vatandaşların burayı gezmek, denize girmek ve dinlenmek için tercih ettikleri bilinmekte ve görülmektedir. Sahillerdeki park alanlarının yetersizliğine, geniş bir alan olması nedeniyle de bölgede temizlik konusunda sıkıntılar yaşandığına ve uzun sahil şeritlerinde yeterli tuvalet ve soyunma kabini bulunmadığına şahit olunmaktadır.


Bu sorunların çözümü konusunda yetkililerin harekete geçmesini arzu ettiklerini belirten Merter, yazılı önergesinde şu soruları sordu. “Deniz sezonunun başlaması ile ne gibi önlemler ve tedbirler alınmıştır?,İstanbul’da denize girilecek plajlar ve sahil bantları nerelerdedir?, Yeterli şekilde gerekli duyurular yapılmış mıdır?, İnsan sağlığı açısından denize girilmesinde sakınca görülen bölgeler ve plajlar var mıdır ve nerelerdedir?, Gerekli önlemler alınıyor mu?, Gerekli uyarılar yapılıyor mu?, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıtası ve Sağlık Daire Başkanlığı İstanbul sahillerinde en son hangi tarihte deniz suyu kirliliği ölçümü yapmıştır?, Olumlu ve olumsuz sonuçları nedir?, Sahillerdeki kirliliğe ve tehlikeye dikkat çekmek için gerekli olan ‘Denize girmek yasaktır’ tabelaları gerekli yerlere konulmuş mudur?, Fotoğrafta da görüldüğü gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ‘Bu Alanda Denize Girmek Yasaktır’ tabelasının olmasına rağmen vatandaşlarımız denize girmektedir. Görüldüğü gibi sadece uyarı tabelası konulmuştur. Zabıta denetiminin olmadığı açıktır. Denetimlerin yeterince yapılmamasının sebebi nedir? Sorumlular ile ilgili ne tür işlemler yapılmıştır? Veya yapılacak mıdır?,Deniz kazalarının başta Karadeniz sahili olmak üzere yaşanmaması ve can kaybının olmaması için hangi tedbirler alınmıştır? İstanbullunun denize girdiği bölgelerde yeterli sayıda cankurtaranlar mevcut mudur?,Geçen yıllara oranla yaşanan kazalar ve boğulma neticelerinde gerçekleşen ölümler ve kazalar dolayısıyla gerekli çalışmalar yapılmış mıdır? Gerekli önlemler alınmış mıdır?”

Hazırlanan yazılı önerge, oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi. 

FİDAN UĞUR- KENT YAŞAM 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183